Genel

Dumankaya 2012'de borsaya açılacak!

Anadolu yakasında gerçekleştirdiği projelerle tanınan Dumankaya, Halkalı ’daki yeni çalışmasıyla sağlığı ön plana çıkaracak. Dumankaya seneye de borsaya kote olacak

Fransa 'da düzenlene gayrımenkul fuarı MIPIM 'e ziyaretçi olarak katılan Dumankaya İnşaat, yeni projeler ile hedefleri hakkında bilgiler verdi. 2011 projeleri içinde Halkalı 'da sağlığın ön planda olduğu bir projeye imza atacaklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, “Bu proje mix bir proje olacak. Halkalı Temapark ve Devlet Hastanesi 'nin arasındaki arsada enteresan bir proje meydana getireceğiz. Devlet Hastanesinin tamamlayıcısı olmasını da düşünüyoruz. Poliklinik, eczane, emar merkezleri gibi yapılar da olacak ve sağlık projenin en önemli özelliği olacak ” dedi. 270 milyon TL yatırım bedeli ile projeyi gerçekleştireceklerini belirten Ali Dumankaya, arazinin 31 dönüm olduğunu ve bir kule etrafına çevrelenmiş mix bir proje olacağının da altını çizdi.

EMLAK KONUT ÖRNEK OLDU

Gayrımenkul yatırım ortaklığı kurmaya karar verdiklerini belirten Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya da yeni projelerin ruhsatlarını alıp portföylerine kattıktan sonra halka açılacaklarını belirtti. Emlak Konut GYO 'nun halka açılışının güzel bir örnek olduğunu ve çıtayı yükseltiğini de belirten Uğur Dumankaya, “2012 yılında halka açılmak için planlarımızı yapıyoruz. Biz de Emlak Konut gibi sektöre değer katabilen güzel bir halka arz için uğraşıyoruz ” diye konuştu. Her porjelerinde olmasını düşündükleri Spor Aktif markasını oluşturduklarını da belirten Uğur Dumankaya, “Spora olarak isimlendirdiğimiz spor ve SPA merkezimiz artık her projemizde yer alacak ” diye konuştu.

MIPIM 'DEN İLHAM ALDIK

MIPIM 'e katılan ve yeni projeleri için yeni trendleri yakından izleyen Ali ve Uğur Dumankaya, Bahçeşehir 'deki yeni projeleri için ilham aldıklarını belirterek şöyle devam etti; “Bahçeşehir 'de devam eden Dumankaya Modern 'in yan parselinde yapacağımız bir projemiz var. Yaklaşık 1500 konutluk bir proje olacak fakat daha her şey kesinleşmedi. Projenin adı bile belli değil. Bu fuarda bütün detayları tamamlamış olacağız. ”

Ferrari garajda hazır bekliyor

Tepkisel olarak büyümediklerini,dikkatli ve emin adımlarla yollarına devam ettiklerini belirten Ali Dumankaya, “şžirket dediğin çocuğun gibi olmalı, yanında büyümeli ama sen büyüdüğünü hissetmemelisin. Bu yüzden yavaş ve dengeli büyüyoruz. Bu yıl da yüzde 25 büyüme ihtimali öngörüyoruz. Önümüzdeki yıllardan sonra daha hızlı büyüme bekliyoruz. Ferrari garajda hazır sadece gaza basmak kaldı ” diye konuştu. Projelerinde spor ve SPA merkezleri gibi sağlıklı hayatı ön plana çıkaran, yüksek teknoloji kullanılan yerler planladıklarına dikkat çeken Ali Dumankaya, “Bu yeni bir iş kolu fakat kendi işimizden çok ayrı değil, hep kendi işimizin tünellerinde dolaşıyoruz. Artık hayat her alanı ile birbiriyle entegre olmuş durumda ” diye konuştu.
Türkiye/Tülay DUR