Konut

Dumankaya Adres'in yüzde 95'i satıldı

Dumankaya Adres projesinden konut alanların yüzde 10'unu ev hanımları oluşturdu

Ev hanımlarının geleneksel birikim şekli "yastık altı" Dumankaya Adres projesiyle yatırıma dönüştü. Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat'ın Aralık 2008 ve Mart 2009'da satışa çıkardığı ve kısa sürede satışlarını tamamladığı Adres projesinden konut alanların yüzde 10'u ev hanımları tarafından alındı. Yatırımcı profilini analiz eden Dumankaya İnşaat, Adres projesinden konut satın alan meslek gruplarını açıkladı. Sonuçlara göre Adres projesini en çok yüzde 15 ile yöneticiler, yüzde 14 ile mühendisler ve yüzde 10 ile ev hanımları tercih etti.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, "Küresel ekonomik kriz ile birlikte birikim ve yatırım davranışlarında değişimler gözleniyor. Türk halkı borsa ve döviz gibi yatırım araçları yerine konut gibi geleneksel yatırım araçlarına daha fazla güveniyor. Konut her dönemde yatırım değeri yüksek olan bir enstrüman ve doğru zamanda yapılan doğru projeler yatırımcıyı da harekete geçiriyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz projelerden konut satın alan müşteri meslek gruplarına Adres projesinde ev hanımları da eklenmiş durumda. Bu da gösteriyor ki küresel ekonomik kriz ve düşen konut fiyatları sonucunda ev hanımları yastık altı olarak tabir edilen birikimlerini konut satın alarak yatırıma dönüştürüyor" dedi.

2 haftada 280 konut

Ekonomik kriz söylemlerinin yoğunlaştığı ve konut alımlarının neredeyse durma noktasına geldiği 2008'in son aylarında satışa çıkan Dumankaya "Adres" projesi yoğun ilgi görmüş ve 2 hafta içerisinde projedeki 280 konutun tamamı satılmıştı. Bu ilgi neticesinde projeyi büyütme kararı alan Dumankaya, projeye 280 konut daha ekleyerek Mart 2009'da yeni konutların satışına başladı ve çok kısa bir sürede satışların yüzde 95'ini tamamladı.

Dumankaya Adres'te 39 bin TL'ye

Tuzla Aydınlı'daki Adres projesi, 560 konuttan oluşuyor. Proje, optimum kullanım alanlarına sahip stüdyo, 1+1 ve 2+1 tipte konutları bünyesinde barındırıyor. Dumankaya'nın farklı mimari anlayışı bu projede de kendini gösteriyor. Adres'te dairelerin satış fiyatları 39.000 - 99.000 TL arasında değişiyor.  Projede 19 bin 500 TL'lik peşinatlarla 445 TL taksitle 72 aya varan vade seçenekleri bulunuyor. Adres'te daireler, akıllı kat planları ile günümüz trendlerine uygun optimum kullanım alanları sunuyor. Bunun yanı sıra Adres'te geniş lobi alanı, açık yüzme havuzu, fitness center, 24 saat güvenlik hizmeti, toplantı odası, yönetim odası, internet/posta odası gibi birçok sosyal donatı alanı bir arada yer alıyor.

 

0216 393 08 86

www.dumankaya.com

info@dumankaya.com