Genel

Dumankaya İnşaat, projelerinde kendini tekrarlamıyor!

Dumankaya, son dönemlerde ismi en çok duyulan markalardan biri. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, bunu, birbirinin tekrarı olmayan projeler gerçekleştirmeleriyle açıkladı

Dumankaya, son dönemlerde ismi en çok duyulan markalardan biri. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, bunu, birbirinin tekrarı olmayan projeler gerçekleştirmeleriyle açıklarken, her bir projede kente mutlaka kimlik katan yaşam alanları kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti. "Her bir projemezin birbirinin tekrarı olmayan, kendine has nitelikleri, içeriği ve mimarisi olacak biçimde geliştiriyoruz" diye konuşan Dumankaya, bu yöndeki temel örneklerden ikisi olarak Kartal'daki Dumankaya Vizyon ve Kurtköy'deki Minimal projelerini gösterdi. İki projeyi de birbirinden tamamen farklılaşmış iki nitelikli çalışma olarak nitelendiren Dumankaya,  farklılıklarını şu sözlerle ortaya koydu:

Biri rezidans diğeri bahçeli
"Dumankaya Vizyon ve Minimal projelerinde isimleriyle uyumlu iki farklı konsept işledik. Yüksek katlı rezidans projemiz Vizyon, İstanbulun en büyük kentsel dönüşüm alanlarından Kartala faklı bir mimari,  sosyal yaşam kurgusu ve tüm bunlar sonucunda  yeni bir vizyon sunma hedefiyle yola çıktı. Minimal ise Vizyonun tam tersi bir konseptle Kurtköyde minimalist bir anlayış ile az katlı, büyük bölümü bahçeli ve teraslı konutlardan oluşan bir yapı olarak geliştirildi.
Diğer yandan, Dumankaya Vizyon un geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Tago Mimarlıkın kurucu ortaklarından Yüksek Mimar Tatsuyo Yamamoto ile Gökhan Altuğun ortak eseri olduğunu belirten Dumankaya, Kartalın ayrıcalıklı lokasyonlarından birinde yükselen projede geliştirilen konsepte paralel olarak birçok rezidans hizmeti bir arada sunulduğunu kaydetti. Dumankaya, projenin A sınıfı ofis ve ticari alanlardan oluşacak 5  bin 500 metrekarelik bir merkezde kurulduğunu ifade etti.
Dumankaya, mimari projesi Bünyamin Derman tarafından yapılan Minimal'in ise minimalist mimari anlayışla Kurtköy bölgesine farklı bir anlayış getirdiğini söyledi. Dumankaya'nın bu projesinde Aralık 2010'da teslimler tamamlandı.