11 / 05 / 2024

Dumlupınar Üniversitesi'ne kültür bahçesi yapıldı

Dumlupınar Üniversitesi'ne kültür bahçesi yapıldı

Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) Merkez Yerleşkesinde, çardak ve yürüyüş yollarından oluşan kültür bahçesinin yapımında, Avrupa Birliği (AB) destekli proje için Kütahya'da bulunan Alman ve Fransız öğrencilerin de çalıştığı bildirildi



DPÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü okutman Ahmet Gümüştekin, yazılı açıklamasında, Kütahya-Tavşanlı kara yolunun 10'uncu kilometresindeki yerleşkede, Bedesten'in arka bölümünde Barış Manço heykelinin bulunduğu alanda yapılan kültür bahçesinin, yapay göl ve göl evi manzarası bulunduğunu belirtti.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Avrupa Gönüllü Hizmetleri kapsamında Almanya ve Fransa'dan gelen üniversite öğrencilerinin de kültür bahçesinin yapımında çalıştığını ifade eden Gümüştekin, şunları kaydetti: "Öğrencilerimizin, DPÜ Hastanesine gelen hasta ve hasta yakınlarının, üniversitemizi ziyaret eden diğer konukların kültür bahçesinde yeşil örtü, yapay göl ve kent manzarasıyla bütünleşen ortamında hoş vakit geçirebileceğini düşünüyoruz. Bu bahçenin oluşumunda destek veren Rektör Prof. Dr. Güner Önce'nin yanı sıra bizzat bu işte çalışan konuk yabancı öğrencilere teşekkür ederiz." Gümüştekin, kültür bahçesinin açılışının 19 Ağustosta gerçekleştirileceğini duyurdu.
AA


Geri Dön