Ekonomi

Dünya Bankası Türkiye'ye 500 milyon dolar fon verecek! Sebebi belli oldu

Dünya Bankası, Türkiye'ye 500 milyon daolar fon ayırıldığını duyurdu. Fonun Türkiye'de çalışmalara destek olacağı açıklandı. Parayı tahsis eden projeye liderlik eden Nadwa Rafeh, "Bozulan ekonomik dengeye katkı sağlamasını umuyoruz" dedi.Söz konusu para, bankanın koronavirüse Stratejik Hazırlık ve Müdahale Programı kapsamında onayladığı 100 milyon dolarlık krediyi tamamlayıcı olacak

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye’nin pandemiyle mücadeleye odakalanabilmesi için 500 milyon dolarlık ek finansman kaynağı verecek.

Söz konusu para, bankanın koronavirüse Stratejik Hazırlık ve Müdahale Programı kapsamında onayladığı 100 milyon dolarlık krediyi tamamlayıcı olacak.

500 milyon dolarlık yardım, Türkiye'de Kovid-19 aşılarına güvenli ve etkili erişimi sağlamak amacıyla veriliyor.

Ayrıca Asya Altyapı ve Yatırım Bankası'ndan (AIIB), 250 milyon dolarlık eş finansman sağlanacak. Destek kapsamında verilen para, pandemiyle mücadelede kullaılan ve kullanılacak aşıların maliyetlerinin karşılanmasına yarayacak.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame, Türkiye'nin Kovid-19 aşı programının yetkililer tarafından hızlı bir şekilde uygulandığını söyledi.

Pandemiye karşı yürütülen mücadelenin kapsamlı ve başarılı olduğunu ifade eden Kouame, "Dünya Bankası, sağlanan fonla Türkiye'deki hayatların kurtarılmasına katkıda bulunmaktan çok mutlu" dedi.

Projenin Görev Ekibi Lideri Nadwa Rafeh ise bu projenin hükümetin virüs salgını süresince etkilenen finansal yapısının düzeltilmesine imkan sağlayacağını ifade etti.

Rafeh, şu ifadeleri kullandı:

"Türk hükümeti sağlıklı yaşam merkezleri ağı aracılığıyla bulaşıcı olmayan hastalıkların vaka yönetiminin güçlendirilmesi ve halk sağlığı tehditlerine ve acil durumlara karşı hazırlığın iyileştirilmesi gibi devam etmekte olan kilit reform faaliyetlerini güçlendirebilecek."

Proje, 5 yılı geri ödemesiz olmak üzere, 10,5 yıl vadeli bir Yatırım Projesi Finansmanı (IPF) aracıyla finanse ediliyor.

 

Çiftçilere 500 bin lira faizsiz kredi! Hemen hesaba yatıyor işsizlere veriliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yüksek zam' çıkışı: Ne hale getirdiğimiz ortada

5 litrelik ayçiçek yağında Cuma indirimi yapılacak! 30 lira düşüyor 27 Mayıs fiyat listesi

Çeyrek ve gram fiyatlarında korkulan oldu! Kuyumcular mecbur kaldı artık yapılmıyor

Tarım Bakanlığı'ndan buğday et şeker stokları tükeniyor iddiasına açıklama: Kayıtlarda yok istesek de alamayız

Çeyrek ve gram altında iki kritik kırılma noktası: Bunlar olursa geleceği fiyat bakın ne olacak?

Benzin ve motorinde dev zam dalgası devam ediyor! Bu gece de geliyor

Merkez Bankası konut fiyatlarını düşürecek planı açıkladı