Ekonomi

Dünya Bankası'ndan 1 milyar dolarlık destek!

Dünya Bankası, Çad Gölü Havzası'ndaki güvenlik sorunundan etkilenenler için 1 milyar dolarlık destek paketini onayladığını duyurdu.Dünya Bankası Çad Direktörü Rasit Pertesv, yaptığı açıklamada, bölgedeki güvenlik krizine değindi

Dünya Bankası, Çad Gölü Havzası'ndaki güvenlik sorunundan etkilenenler için 1 milyar dolarlık destek paketini onayladığını duyurdu. Dünya Bankası Çad Direktörü Rasit Pertesv, yaptığı açıklamada, bölgedeki güvenlik krizine değindi.

 

Pertesv, Çad Gölü Havzası'nda güvenlik sorunlarının sürdüğünü ifade ederek bölgede güvenlik sorunundan etkilenenler için Dünya Bankasının 1 milyar dolarlık destek paketini onayladığını duyurdu.

İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Destek paketinin Çad, Nijerya, Nijer ve Kamerun'daki çatışmalardan etkilenenler için kamu kapasitesinin yükseltilmesi ve altyapının iyileştirilmesi başta olmak üzere enerji, tarım ve ticaret gibi farklı alanlarda kullanılması planlanıyor.

Küresel Terör İndeksi 2020 verileri baz alındığında Çad Gölü Havzası'ndaki 4 ülke, dünyadaki en az barışçıl 10 ülke arasında bulunuyor. Havza halkı 10 seneyi aşan süredir silahlı gruplarla güvenlik güçlerinin çatışması arasında sıkışmış durumda.

 

Öte yandan Dünya Bankası, Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak için 1 milyar dolarlık finansman sağlayacağını duyurmuştu.

Dünya Bankası tarafından yapılan konuya ilişkin açıklamada, "Türkiye Deprem İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesi"nin sağlık hizmetlerinin yeniden tesis edilmesine, hasar gören ya da tahrip olan belediye altyapısının tekrardan inşasına yardımcı olacağı belirtildi.

Bunun yanında Dünya Bankası, Türkiye’de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen 11 il için mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin kapanmasını önlemek ve istihdamlarını korumalarına destek olmak için 450 milyon dolarlık projesini duyurdu.

Açıklamada, "Proje, mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin üzerindeki likidite baskılarını aza indirmeyi, faaliyetlerini yeniden devam ettirmelerine ve işçileri yeniden işe alarak veya depremden etkilenen bölgeyi terk eden işçilerin yerine yenilerini işe alarak istihdamlarını kademeli olarak deprem öncesi seviyelere çıkarmalarına yardımcı olmayı hedeflemekte oldukları ifade edildi.

 

DÜNYA BANKASI NE İŞE YARAR?

Dünya Banaksı, üye ülkelerin kalkınmasını ve sürdürülebilir ekonomik büyüme sağlamalarını destekler. Ayrıca özel dış yatırımları çekmeye ve bunlara katkıda bulunurken, Uluslararası ticaretin uzun vadede dengeli olarak büyümesini destekliyor.

Borsa İstanbul günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

Büyükyalı İstanbul'un değeri bu yıl katlandı!