Ekonomi

Dünya Bankası'nın 14. Başkanı Ajay Banga oldu!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, ABD'nin adayı Ajay Banga'yı bankanın yeni başkanı olarak seçti. Banka resmi açıklamasında, Banga'nın Dünya Bankası'nın 14

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, ABD'nin adayı Ajay Banga'yı Dünya Bankası'nın yeni başkanı olarak seçti. Banka resmi açıklamasında, Banga'nın Dünya Bankası'nın 14. başkanı olarak atandığı duyuruldu. Banga, 2 Haziran'dan itibaren 5 yıllık bir dönem için Dünya Bankası Başkanı olarak görev yapacak.

Açıklamada, bankanın hissedarları tarafından 2011'de kararlaştırılan seçim sürecinin açık, liyakate dayalı ve şeffaf olduğu vurgulandı. Kurul, geçtiğimiz nisan ayında gerçekleşen IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nda, Dünya Bankası Grubu'nun gelişimi süreci ve gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı en zorlu kalkınma sorunlarının üstesinden gelmeyi amaçlayan tüm hedefleri ve çabalarına ilişkin Banga ile çalışmayı dört gözle beklediğini belirtti.

 

Mastercard'ın CEO'luğunu yapmıştı!

Dünya Bankası'nın yeni başkanı olarak seçilen Ajay Banga'nın kariyeri ve başarıları hakkında yapılan açıklamada, Banga'nın son olarak Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı General Atlantic'e atandığı belirtildi. Ayrıca, daha önce dünya çapında yaklaşık 24 bin çalışana sahip olan Mastercard'ın CEO'su ve Başkanı olarak da görev yapan Banga, Kapsayıcı Büyüme Merkezi'ni kurarak adil ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi ve finansal katılımı geliştirmeye odaklandı.

Banga, 2020-2022 yılları arasında Uluslararası Ticaret Odası'nın Onursal Başkanı ve General Atlantic'in iklim odaklı fonu BeyondNetZero'nun danışmanı olarak görev yaptı. El Salvador, Guatemala ve Honduras'ta ekonomik fırsatları geliştirmek için çalışan Orta Amerika için Ortaklık koalisyonunun da eş başkanı olan Banga, Amerikan Kızıl Haç, Kraft Foods ve Dow Inc.'in yönetim kurullarında da yer aldı.

Banga ayrıca, Siber Hazırlık Enstitüsü'nün kurucu ortağı ve New York Ekonomi Kulübü'nün başkan yardımcısı olarak da görev yaptı. Başarılarından dolayı birçok ödül kazanan Banga, 2012'de Dış Politika Derneği Madalyası, 2016'da Hindistan Cumhurbaşkanı tarafından Padma Shri Ödülü, 2019'da Ellis Island Onur Madalyası, Uluslararası Anlayış İçin İş Konseyi Küresel Liderlik Ödülü ve 2021'de Singapur Kamu Hizmeti Yıldızının Seçkin Dostları ödüllerine layık görüldü.

Biden: "Banga dönüştürücü bir lider olacak"

Ajay Banga, Dünya Bankası'nın yeni başkanı olarak seçildi. Banga, önceki görevlerinde olduğu gibi, bu yeni pozisyonda da deneyimi ve yenilikçi liderliği ile dönüştürücü bir etki yaratacak. ABD Başkanı Joe Biden, yazılı bir açıklama yaparak Banga'nın başarılı bir şekilde Dünya Bankası'nı yöneteceğine inandığını söyledi. Biden, Banga ile birlikte çalışmayı ve Dünya Bankası'nı dönüştürmek için çabalarını desteklemeyi dört gözle beklediğini belirtti. Banga, küresel zorlukları ele almak için yönlendirilecek ve özellikle iklim değişikliği ve yoksulluk azaltma misyonlarını doğrudan etkileyecek konulara odaklanacak. Önceki Dünya Bankası Başkanı David Malpass, şubat ayında görevinden ayrılacağını açıklamıştı ve bu kararın ardından Biden, Banga'yı Dünya Bankası Başkanlığı için aday gösterdi.

FED, faizleri 10. kez artırdı!
Garanti Bankası'ndan emeklilere ballı müjde! 8.500 TL'ye varan promosyon verilecek!
Ehliyeti olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Çok acilen bakın, SMS gönderilecek!