Teknoloji

Dünya çapında MIUI 14 alacak Xiaomi modelleri açıklandı! İşte o liste!

Android 13 tabanlı MIUI 14'ü alacak ilk Xiaomi modelleri dünya çapında duyuruldu. Yeni sürümü hangi cihazlar alacak? Elbette, yeni versiyonun, Çin'deki ve dünyadaki selefleri gibi iki bölüme ayrıldığını belirtmekte fayda var

Geçtiğimiz ay Xiaomi etkinliğinde kullanıcılara duyurulan Android 13 tabanlı MIUI 14, uyumlu modellere gönderilmeye devam edecek. Elbette, yeni versiyonun, Çin'deki ve dünyadaki selefleri gibi iki bölüme ayrıldığını belirtmekte fayda var. Çünkü yeni güncelleme Çin'de piyasaya sürüldü ancak henüz küresel kullanıcıların kullanımına sunulmadı. Bu yakında değişecek. Çünkü firma bu konuda gerekli adımları yakında atacak. Bu bağlamda MIUI 14'ü alan ilk modeller dünya çapında ortaya çıktı.

Globalde MIUI 14 alacak ilk Xiaomi modelleri!

Xiaomi, Çinli modellerini Android 13 tabanlı MIUI 14'e taşımaya devam ediyor. Küresel sürümün kullanıma sunulmasıyla kısa süre içinde büyük bir güncelleme süreci başlayacak. Bu konuda şirkete yakın kaynaklardan Xiaomi, dünya çapında yeni güncellemeye kavuşan ilk modelleri paylaştı. Bu cihazlar için güncellemeler şu anda mevcut ve önümüzdeki birkaç gün içinde dağıtılmaya başlayacak. Yeni sürümü hangi cihazlar alacak?

Globalde MIUI 14 alacak ilk Xiaomi modelleri!

MIUI 14 neler sunacak? İşte bütün ayrıntılar...

İlk olarak, artık kullanmadığınız temel uygulamaların çoğunu kaldırabilirsiniz, ancak sisteminiz buna izin vermediği için kaldıramazsınız. Ayrıca Xiaomi, çok oyunculu oyunlar başta olmak üzere uygulamaların çalışmasını kolaylaştıran Photon Engine teknolojisi sayesinde üçüncü parti uygulamaların yüzde 22 daha az güç tükettiğine dikkat çekiyor.

Firmadan gelen bir diğer iddia ise sistemin performansının önemli ölçüde iyileştiği yönünde. Android 13 ve MIUI 14 ikilisi sistem akıcılığını yüzde 88 oranında artırıyor. Buna rağmen güç tüketimi yüzde 16 iyileştirildi. Sistem performansı iyileşmiş olsa da, Xiaomi verileri MIUI 14'ün öncekinden yüzde 23 daha az yer kapladığını gösteriyor.

Bu sonuç, MIUI arayüzünün revizyonu ve yeniden geliştirilmesi yoluyla elde edilir. Yeni MIUI 14, eski sürüme göre daha hızlı, daha kararlı ve daha az yer kaplıyor. Yalnızca Snapdragon 8 Gen 1, 8 Gen 1+ ve yeni Snapdragon 8 Gen 2 işlemcilere sahip modellerin bu yenilikler için optimize edildiğini unutmayın. MIUI 14, yeni "Süper Simgeler" adı verilen başka bir özellik sunar. Bu özellik, ana ekranınıza farklı simgeler eklemenizi sağlayarak daha canlı temalar oluşturmanıza olanak tanır.

Karne hediyeniz Vatan Bilgisayar'dan! Bütçe dostu Samsung Galaxy A23! 13 Ocak 2023 fiyat listesi...
Teknosa`dan Huawei Nova 10'a 3.000 TL indirim! 13 Ocak 2023 fiyat listesi... 
A101'den çılgın müjde! iPhone 14 Plus A101'de! 13 Ocak 2023 fiyat listesi...