27 / 04 / 2024

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 



İklimlendirme sektöründe klima santrali üretiminde önde gelen şirketlerinden olan Systemair Türkiye, iç pazarda ve ihracatta büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti. Her yıl euro bazında ortalama yüzde 15 büyüme grafiği çizdiklerini vurgulayan Systemair Türkiye Genel Müdürü Ayça Eroğlu, yeni dönemde hayata geçirecekleri projelere yönelik satın almak için şirket baktıklarını açıkladı.

GEÇEN SENEYE GÖRE BÜYÜME ORANI 2'YE KATLANDI!

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu sene sonu itibariyle, büyümelerinin geçen seneye göre ikiye katlanmasını aktaran Eroğlu, İlk 6 aylarını kapattıklarını ve bir önceki yıla göre TL bazında yaklaşık yüzde 30 üzerinde büyüme gösterdikleri açıkladı. Eroğlu, üretimlerinin yüzde 45’ini direkt ve endirekt olarak ihraç ettiklerini kaydetti.

KOCAELİ DİLOVASI'NDA 2018 YILINDA FABRİKA YAPILDI

Eroğlu, Kocaeli Dilovası’nda Makine OSB’de 2018 yılında yaptıkları fabrika yatırımlarının 28 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu belirtti. Kapasite kullanım oranlarının ise yüzde 85 olduğunu belirtti. 

Toplam cirolarının yüzde 70’ini kendi fabrikalarından elde ettiklerine vurgu yapan Eroğlu, Systemair, Türkiye’nin, Systemair AB'nin ilk dört fabrikasının içinde bulunuyor.

 Systemair’in dünyada da yüzde 15 civarında büyüme gösterdiğine değinen Eroğlu, şu anda büyük şirketler grubunda olan bir firma konumunda olduğunu belirtti.

Türkiye’deki fabrikalarında klima santrallerinin sac aksamlarının el değmeden üretildiğine dikkat çeken Eroğlu, ürünlerinin AVM ve havalimanı gibi birçok alanda kullanıldığını belirten Eroğlu, İstanbul Havalimanı'nda 600’den fazla klima santrali ve 7 binden fazla ünitelerinin yer aldığını dile getirdi.

İHRACATTTA TÜRKİYE İLK SIRADA

Systemair Türkiye olarak 25 ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Ayça Eroğlu, ihracatlarında Türk cumhuriyetlerin ilk sırada olduğunu belirtti.

 Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Pakistan, Ortadoğu, Avustralya ve Meksika'ya ihracat yaptıklarını söyleyen Eroğlu, “Özel mutfaklar için tasarladığımız ürünlerimizi Meksika'ya çok ciddi ihracat yapıyoruz. 

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'a 120 milyon euroluk beş yıldızlı otel! 202 yıllık Marashka binası 'Hyatt Regency' olacak!

Systemair HSK Dilovası'nda fabrika açacak!

Systemair HSK’dan 15 milyon euro yatırımla yeni fabrika!

Geri Dön