Teknoloji

Dünya devinden büyük hamle! Neredeyse ikiye katladı

Dünyanın en büyük batarya imalatçısı olan CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited), enerji yoğunluğunda büyük bir hamle yaptığını ilan etti. Yeni batarya, otomobillerin haricinde havacılık için de çok önem arz ediyor.Bu trend, lityum-iyon batarya üretiminde büyük bir talep artışına neden olmuştur

Özellikle son yıllarda, elektrikli araçların ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hızla artmaktadır. Bu trend, lityum-iyon batarya üretiminde büyük bir talep artışına neden olmuştur. CATL, bu büyüyen pazarın ihtiyaçlarını karşılamak ve dünya genelinde elektrikli araç üreticilerine ve enerji depolama sistemleri sağlayıcılarına batarya tedarik etmek için kurulmuştur.

Ayrıca, CATL'nin kuruluş amacı, dünya genelindeki enerji dönüşümünü hızlandırmak ve karbon emisyonlarını azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmekti. 

CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited), Çin merkezli bir batarya üreticisidir ve dünyanın en büyük batarya üreticilerinden biridir. Şirket, 2011 yılında kurulmuş ve elektrikli araçlar, enerji depolama sistemleri ve diğer endüstriyel uygulamalar için lityum-iyon bataryalar üretmektedir.

CATL, elektrikli araç üreticileri Tesla, BMW, Volkswagen, Toyota ve diğerleri gibi birçok büyük otomobil üreticisine batarya tedarik etmektedir. Şirketin üretim kapasitesi oldukça yüksektir ve 2020 yılında yaklaşık 46 GWh kapasiteye sahipti. CATL, aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik enerji depolama sistemleri gibi diğer uygulamalar için de bataryalar üretmektedir.

CATL'nin dünya çapında birçok üretim tesisi ve araştırma merkezi bulunmaktadır. Şirket, sürekli olarak yenilikçi teknolojiler geliştirerek ve üretim kapasitesini artırarak büyümeye devam etmektedir.

Dünya devinden büyük hamle! Neredeyse ikiye katladı

CATL, standartları ikiye katladı

CATL'nin yeni yoğunlaştırılmış pili, 272-296 Wh/kg değerleri var olan standartlara nazaran çok yüksek kabul gören Tesla'nın 4680 hücresinin hemen hemen iki katı kadar enerji yoğunluğuna sahip olacak

Sadece otomobiller değil havacılık için de önemli

CATL, yeni bataryaların "ultra yüksek enerji yoğunluklu katot malzemeleri, ivonatif anot malzemeleri, ayırıcılar ve imalat aşamalarında" yenilikler kullanarak verimliliği ve kararlılığı yükselttiğini söylüyor. CATL aynı zamanda "mükemmel şarj ve deşarj performansının yanında yüksek güvenilirlik" sunacaklarını ifade ediyor.

Firma ayrıca havacılık sınıfı emniyet ve kalite standartlarını gidermek için şimdiden elektrikli uçak firmalarıyla işbirliği yaptığını söylüyor. CATL, sene bitimine kadar seri üretime başlamayı ve ürünleri bir otomobilde denemeyi planlıyor.

Bu iddia aklınızı başınızdan alacak! İPhone'lara yüzde 40 indirim mi geliyor?

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

Evlenmeyi düşünen gençler bu fırsat kaçmaz!  Resmen açıklandı! Bu habere hemen bakın