Genel

Dünya Enerji Devlerinin Uluslararası Enerji Kongresi 24 - 25 Ekimde!

Enerji alanında dünyada sayılı etkinlikler arasına girmeyi başaran EIF 2013 açılışını T.C. Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yapacak, Türk ve yabancı enerji ve iş dünyasının önemli isimlerini Ankara'da ağırlayacak.

 

    Başkentimizi küresel anlamda bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayarak yola çıkan ve Enerji alanında dünyada sayılı etkinlikler arasına girmeyi başaran EIF 2013 açılışını T.C. Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yapacak, Türk ve yabancı enerji ve iş dünyasının önemli isimlerini Ankara'da ağırlayacak.


Kongreye sayılı günler kala hazırlıklarda siz konuklarımızın vaktini verimli geçirmeniz için son hızı ile devam etmektedir. 24 Ekim sabahı kayıdın hemen arkasından bu yıl kongre başkanlığını T.C. Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler, Enerji ve Çevre Genel Müdürü - Büyükelçi Sn. Mithat RENDE' nin yürüteceği kongre açılış konuşmaları ile başlayacaktır.


Dünya Enerji Görünümü ve Türkiye'nin Rolü, Türkiye Enerji Piyasasının ve Enerji Yatırımlarının Değerlendirilmesi, Dünya ve Türkiye Enerji Güvenliği, Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansmanı, Akkuyu NGS Projesi ve ÇED Raporunun Hazırlanma Süreci, Enerji Yatırımlarında Çevresel Riskler, Piyasa Riskleri, Kredi Riskleri, Enerji Yatırımlarında Risk ve Sigorta, Dünyada ve Türkiye'de Shale Gaz, Civar Bölgeler Petrol Doğalgaz Faaliyetleri, Türkiye'de Petrol ve Doğalgaz Arama Faaliyetleri, Yeni Petrol Kanunun Değerlendirilmesi vb birçok konuda oturumlar gerçekleşecektir.


EIF 2013 Enerji Fuarı, Ortadoğu'nun en büyük enerji fuarıdır. Organizasyonun Başkent Ankara'da olması pek çok avantaj sağlamaktadır.


Bürokrasinin üst düzey yetkilileri ve pek çok büyük enerji şirketi bu fuarda buluşmaktadır.


Başta T.C. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C Çevre ve Orman Bakanlığı, T.C Dışişleri Bakanlığı ve diğer bakanlıklar olmak üzere TPAO, PİGM,EPDK, TETAŞ,TEİAŞ,TEDAŞ,EÜAŞ, Türkiye Kömür İşletmeleri, Devlet Su işleri, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, BOTAŞ Genel Müdürlüğü, TPİC, BOTAŞ INT, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Rekabet Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Dünya Bankası, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, BOREN Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü gibi sektörün en başta gelen kurumlarının merkezi Ankara'da olduğu gibi, birçok büyük ölçekte İnşaat şirketleri, enerji firmalarının yönetim merkezleri de Ankara'da bulunmaktadır. Bunlara yakın illerin ve bölge ülkelerinin enerji ilgililerini de ekleyecek olursak 2 gün boyunca binlerce delegenin buluştuğu bir kongre ve Fuar olmaktadır.


Pek çok kurum kuruluş ve enerji şirketinin buluştuğu bu fuarda sektörü yakından takip edebilecek, yeni iş görüşmelerinizi gerçekleştirebileceksiniz