23 / 06 / 2024

Dünya genelinde kiralar en çok İstanbul ve Ankara'da arttı! 

Dünya genelinde kiralar en çok İstanbul ve Ankara'da arttı! 

Uluslararası danışmanlık kuruluşu Mercer'in (Mercer Human Resource Consulting) yapmış olduğu araştırmanın sonuçları, dünyada 2023-2024 yılları arasında konut kiralarının en çok artış gösterdiği iki şehrin İstanbul ve Ankara olduğunu ortaya çıkardı. İşte detaylar...



Uluslararası danışmanlık kuruluşu Mercer (Mercer Human Resource Consulting) tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, dünyada 2023-2024 seneleri arasında konut kiralarının en çok artış gösterdiği iki şehrin İstanbul ve  Ankara  olduğunu ortaya çıkardı. 

Peki konut fiyatları en çok hangi şehirlerde arttı? İstanbul'da konut kiraları ne kadar arttı? Ankara'da konut kiraları ne kadar arttı? Konut fiyatları hangi şehirlerde düştü? İşte Uluslararası danışmanlık kuruluşu Mercer Human Resource Consulting tarafından yapılan o araştırmada öne çıkan detaylar...

Dünya genelinde kiralar en çok İstanbul ve Ankara da arttı! 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu bu dönemde konut kiraları ortalama olarak mega kent İstanbul'da yüzde 301 artış gösterirken, ve başkent Ankara'da ise yüzde 141 artış gösterdi.

İGFA'da yer alan habere göre "Dünyanın en yaşanabilir kentleri" analizi yapan Mercer Human Resource Consulting'in konuyla ilgili verilerinin açıklamasında, "Konut maliyeti, yaşam maliyeti şehir sıralamasında önemli bir faktördür. 2023 ve 2024 seneleri arasında bu maliyette dünya genelinde büyük dalgalanmalar yaşanmış, konut kira fiyatları kentler arasında önemli farklılıklar gösterdi" ifadeleri kullanıldı ve söz konusu araştırma ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye'nin İstanbul şehrinde ortalama kira artışı yüzde 301 şeklinde olurken, Tel Aviv'de yüzde 22, Belarus'un Minsk şehrinde ise yüzde 10 düşüş görüldü. Türkiye'nin bir diğer şehri olan başkent Ankara'da da kira fiyatlarında ortalama yüzde 141'lik bir artış görüldü.

"Dubai'de konut fiyatları yüzde 21, Yeni Delhi'de ortalama kira bedelleri yüzde 13 artış gösterirken, Florida'nın Miami şehrinde de aynı ortalama artış görüldü. En pahalı ilk 10 kentin çoğunda da artışlar yaşandı. Fakat söz konusu bu artışlar daha ılımlı olup, konaklama kira fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını bildiren Nassau ve Bahamalar dışındaki tüm kentler için yüzde 3 ve yüzde 8 şeklinde gerçekleşti.

Honda Civic'e 120 bin TL'lik indirim geldi! Civic'in Haziran 2024 fiyatlarını görenler inanamadı!

2 şehirde 40 adet arsa ve arazi satılıyor! Gayrimenkul alacaklar dikkat! 

Tarla alacaklar bu ayrıntıya dikkat! Araziniz yüzde 30 küçülebilir…


Geri Dön