Dış Piyasalar

Dünya genelinde serveti 100 milyon doları aşanların sayısı 29 bin 350'ye ulaştı!

Küresel servet istihbarat kuruluşu New World Wealth'in özel verilerini kapsayan ve merakla beklenen rapora göre dünya genelinde serveti 100 milyon doları geçen varlık sahibi kişilerin sayısı 29 bin 350'ye çıktı.

Yatırım yoluyla vatandaşlık ve oturum danışmanlığı kurumu Henley-Partners’ın her sene düzenli şekilde yayınladığı rapor dünyanın yeni süper zenginlerinin artışa geçtiğini ortaya çıkardı.  Haber Global’den Ertan Altan imzalı habere göre küresel servet istihbarat firması New World Wealth'in özel verileriyle hazırlanmış olan rapora göre dünya genelinde serveti 100 milyon doları geçen kişilerin sayısı 29 bin 350'ye ulaştı. 100 milyon dolar ve üzerinde servete sahip olanlar “senti-milyoner" olarak tanımlanıyor. Söz konusu rapor, yeni senti-milyonerlerin ABD ve Çin'de yoğunlaştığını ortaya çıkarıyor. 


ÇİN REKOR KIRDI

Söz konusu raporda yer alan verilere göre, Çin senti-milyoner nüfusunu yüzde 108 oranında artırdı. ABD’de de senti-milyoner nüfusu yüzde 81 arttış gösterdi. Avrupa’da söz konusu bu rakam yüzde 26 şeklinde kayıtlara geçti. Henley - Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel rapordali değerlendirmesinde şu bilgileri verdi: “Aşırı zenginlerin coğrafyası değişiyor. Senti-milyonerlerin yüzde 60'ından fazlası girişimci ve şirket kurucularından meydana geliyor. Senti-milyonerler tarafından kurulmuş olan işletmeler, kendi ülkelerinde çok sayıda iyi ücretli iş yarattıkları için orta sınıf üzerinde pozitif dönüşüme sahip."


ZENGİNLER GÖÇ EDEBİLİR

Merakla beklenen raporda ABD'nin süper zengin çıkarma konusunda önemli rakiplere sahip olduğu kaydedilerek, ülkedeki sıkı vergi politikası sebebiyle mevcut senti-milyonerlerini kaçırabileceği vurgulanıyor. Söz konusu raporda bu konuda şu bilgiler de yer alıyor: "ABD başkanlık seçimleri süper zenginlerin coğrafi görünümünde de önemli bir değişimi tetikleyebilir. Seçim sonuçları, senti-milyonerlerin ekonomik ve politik açıdan daha güvenli ve cazip gördükleri ülkelere yönelmesine sebep olabilir."

ASYA YÜKSELİYOR

Söz konusu raporda Asya'daki yükselişin altı çizilirken şu bilgiler yer alıyor: “Pekin, 347 senti-milyonerle dünya genelinde 5. sırada yer alırken, beklenenin çok üzerinde bir performans gösteren Singapur, 336 süper zenginle Pekin’i takip ediyor. Şanghay, 322 senti-milyoner ile 7. sırada yer alırken, Hong Kong 320 ile 8. sırasında bulunuyor. Singapur ve Hong Kong'un gelecek on beş senede yüzde 100'ün üzerinde büyüyeceği öngörülüyor."

AVRUPA GERİLİYOR

Dünyanın finans başkenti ve küresel zenginlik merkezi şeklinde kabul edilen Londra, söz konusu raporda 370 süper zengin ile 4. sırada yer aldı. Rapordaki öngörülere göre 2040 yılına kadar senti-milyoner artışının yüzde 50 düşmesi beklenirken, Londra'nın listenin ilk 50 sıralamasında kendisine yer bulan tek İngiliz kenti konumunda olduğu görülüyor. Paris 286 senti-milyoner ile listenin 10. sırasında yer alıyor. Listedeki bir başka Fransız kenti de ülkenin Güney sahillerindeki Nice oldu. Turizm cenneti olan kentte 95 senti-milyoner bulunuyor.


SÜPER ZENGİN ŞEHİRLER


Raporda ayrıca önünüzdeki 16 senelik dönemde süper zenginlerin gözde kentleri olmaya aday şehirler  şu şekilde yer alıyor: "Hangzhou, Shenzhen, Taipei, Dubai ve Abu Dabi'nin senti-milyoner nüfusunda yüzde 150’den fazla artış görmesi bekleniyor. Suudi Arabistan'ın Riyad ve Hindistan'ın Bangaluru şehirlerinin de önümüzdeki 16 sene içerisinde senti-milyoner nüfuslarında yüzde 150'nin üzerinde artış öngörülüyor. Chicago, Moskova, Zürih ve Madrid’de 2040 yılına kadar süper servet büyümesi yaşanacağı tahmin ediliyor."


 

Belediyeler, Kocaeli ile İzmir'de arsa ve arazi satıyor: Menemen'deki arazi 390 milyon TL'ye el değiştirecek!

Ziraat Bankası 2.79 faiz oranlı konut kredisi nasıl çekilir, şartları neler? 

Türk müteahhitler 137 ülkede 12 bin 277 proje üstlendi! Müteahhitler kentsel dönüşüm için de her göreve hazır!