01 / 05 / 2024

Dünya Gümrük Günü, Atatürk Havalimanı'nda kutlandı!

Dünya Gümrük Günü, Atatürk Havalimanı'nda kutlandı!

Dünya Gümrük Günü'nün yıldönümü nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında gümrük çalışanları, İstanbul'a gelen yolculara ikramda bulundu. Yolcular, Osmanlı döneminden bugüne gümrük konulu sergiyi gezdi...




Dünya Gümrük Günü'nün yıldönümü nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında gümrük çalışanları, İstanbul'a gelen yolculara ikramda bulundu. Yolcular, Osmanlı döneminden bugüne gümrük konulu sergiyi gezdi.


Atatürk Havalimanı gümrük görevlileri ve yetkilileri, ilki 26 Ocak 1953 tarihinde kutlanan Gümrük İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısının yıldönümü nedeniyle geliş katında etkinlik düzenledi. İstanbul'a gelen yerli ve yabancı yolcular, gümrük görevlilerinin, pasta, lokum ve kahve ikramı ile karşılandı. Yolcular, ayrıca Osmanlı döneminden bugüne gümrük çalışmalarına verilen önemi gösteren belge ve tablolardan oluşan sergiyi de gezdi.


Dünya Gümrük Günü, toplumda gümrüklerin işleyişi hakkında farkındalık oluşturmak üzere kutlanırken, Gümrük Bakanlığı tarafından bu yılın sloganı olarak da 'İletişim: Daha iyi bir iletişim için bilgi paylaşımı' olarak kabul edildi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön