03 / 05 / 2024

Dünya markaları Türkiye 'de mağaza açmak için sıraya girdi!

Dünya markaları Türkiye 'de mağaza açmak için sıraya girdi!

Louis Vuitton 'dan Gucci 'ye en lüks markalarının mağaza açtığı Türkiye, diğer markaları da yer arayışına yöneltti.  İstinyePark 'ta yer bekleyen markaların sayısı 200 'ü aşarken, İtalya 'dan Fransa 'ya birçok ülkeden marka da 2-3 bin metrekarelik mağaza



 

İstinyePark 'ta yer bekleyen markaların sayısı 200 'ü aşarken, İtalya 'dan Fransa 'ya birçok ülkeden orta ve üzeri sınıflara yönelik markalar da alışveriş merkezlerinde 2-3 bin metrekarelik mağaza arayışını sürdürüyor.

İstinyepark'a havadan bakmak için tıklayın!

Abercrombie&Fitch ve bir alt markası Hollister en geç 2012 'de pazara girmek istiyor. H&M, her keseye uygun COS markasını getirmeyi planlıyor. İspanyol Zara yeni bir markası için yer ararken, Kuveytli Al Shaya 4-5 markasını daha getirecek. Fransız Chevignon Kid 's markasının Merter 'de bir şirketle el sıkışmak üzere olduğu belirtiliyor.

Avrupa 'dan Amerika Birleşik Devletleri 'ne (ABD), Yunanistan 'dan İspanya 'ya krizle sarsılan dünyanın aksine ekonomisiyle parlayan Türkiye, dünya markalarının en gözde pazarı oldu.

Louis Vuitton 'dan Gucci 'ye, Armani 'den Dolce&Gabbana 'ya, Prada 'dan Hermes 'e dünyanın en lüks markalarının bizzat kendi mağazalarını açarak girdiği Türkiye pazarı, birçok yabancı markanın da iştahını kabarttı ve yer arayışına yöneltti. Özellikle lüks markaların boy gösterdiği İstinyePark 'ta yer bekleyen markaların sayısı 200 'ün üzerine çıkarken, birçok marka da mağazasını büyütmek istiyor. Ancak alışveriş merkezi bu taleplere yetişemiyor. İtalya 'dan Fransa 'ya birçok ülkeden de orta ve üzeri sınıflara yönelik markalar da başta İstinyePark olmak üzere alışveriş merkezlerinde 2-3 bin metrekarelik dükkan arayışını sürdürüyor.

Uygun fiyatlılar geliyor

İstinyePark, yabancı markaların en gözde alışveriş merkezi... Demsa Group bünyesinde gelen Michael Kors, İstinyePark 'ta yine aynı gruba ait Gianfranco Ferre mağazasının yerini aldı. Nişantaşı 'nda mağaza açan Chanel 'in uzun süren bekleyişi Cem Boyner 'in jest yaparak Chloe mağazasını onlar için boşaltmasıyla bitti. İstinyePark yönetimi Mark by Mark Jacobs 'a da yer buldu.

Hermes ise Ekim veya en geç Kasım ayı başında İstinyePark 'taki De Beers 'in yerinde mağazasını açmak için dekorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Louis Vuitton da mağazasını büyütmek için talepte bulunmuştu.

İstinyePark Genel Müdürü Hakan Kurt 'un verdiği bilgiye göre, ABD 'li Abercrombie&Fitch ve bir alt markası Hollister, en geç 2012 'de pazara girmek isteyen global markaların başını çekiyor.

ABD, Japonya, İngiltere, Danimarka ve İtalya 'da mağazaları bulunan Abercrombie&Fitch ve Hollister, İstinyePark 'tan Türkiye pazarına girmeyi planlıyor.

İstinyePark 'taki mağazasını büyütme şansı yakalayan nadir markalardan biri olan H&M, her keseye uygun fiyatlarıyla dikkat çeken COS markasını da Türkiye 'ye getirme hazırlıkları yapıyor. COS, Avrupa ve Asya 'da 60 tedarikçiyle çalışıyor, Londra 'dan Paris 'e, Danimarka 'dan Almanya 'ya birçok ülkedeki mağazalarıyla faaliyet gösteriyor.

Armani, Tommy Hilfiger ve Marks&Spencer ise çocuk mağazası açmak için İstinyePark yönetiminden yer talep eden markalar...

Üretim yaptırıyordu

Türkiye 'ye gelmek isteyen markalardan biri de İtalyan Oviesse... Kadın, erkek ve çocuk giyiminde kalite ve uygun fiyat konseptiyle faaliyet gösteren Oviesse, aynı zamanda Türkiye 'de üretim yaptıran markalardan. Türkiye dışında markanın ürünleri çin, Hindistan, Bangladeş ve Pakistan 'da üretiliyor. şžirket, Türkiye 'de 2-3 bin metrekarelik mağazalar açmak için yer bakıyor.

İspanyol Zara yeni bir markasını daha getirmek istiyor. Al Shaya 4-5 markasını daha getirmeye hazırlanıyor. Fransa 'dan da bir global bir çocuk markası pazara girmek için Türk şirketleriyle görüşüyor. Bu markanın Chevignon Kid 's olduğu ve Merter merkezli bir tekstil grubuyla el sıkışmak üzere olduğu ifade ediliyor.

‘Anlaşmalı devirlere izin vermiyoruz '

İstinyePark Genel Müdürü Hakan Kurt, yerli ve yabancı yüzlerce markadan talep aldıklarını ancak bu taleplerin hepsine yetişemediklerini vurguladı. Alışveriş merkezindeki markaların da daha geniş yer talebi olduğunu anlatan Hakan Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstinye Park 'ta boş yerimiz yok. Hermes 'in açılmasını bekliyoruz. Ekim, en geç Kasım başında açılacak. Abercrombie&Fitch, Hollister ve H&M grubunun Cos markasına yer bulmaya çalışıyoruz. şžu dönemde satışlar, ekonomik rakamlar o kadar iyi ki herkes mağazasını büyütmeyi, yanındaki mağazayı almak istiyor. İlave yer baskısı var, herkes pazarı büyütmek istiyor ama maalesef yerimiz yok. çünkü mağaza devri burada mümkün değil. Anlaşmalı devirlere izin vermiyoruz. çıkan çıkar, yerine biz istediğimiz markayı koyarız. ”

Ünlülerin çantası Ekim 'de İstinye 'de

Victoria Beckham, Kim Kardashian, Katie Holmes gibi gibi dünya çapında ünlü isimlerin tercih ettiği ve onbinlerce dolara satılan çantalarıyla tanınan Hermes, ilk mağazasını Nişantaşı 'nda açtı. Satışlardan çok memnun olan Hermes, Türkiye 'de lüks markaların merkezi İstinyePark 'ta da mağaza açmak için harekete geçti.

şžu anda dekorasyon çalışmaları süren İstinyePark 'taki Hermes mağazasının Ekim ayında açılması planlanıyor.

Necla Dalan / VATAN

 


Geri Dön