Ekonomi

Dünyaca ünlü 9 bankadan dolar tahmini! Haziranda büyük tehlike

Yatırım bankaları 2023 dolar tahminlerini tek tek duyurdu. Geçtiğimiz yıl oldukça hareketli bir grafik çizen dolar için zayıf bir yıl beklentisi var. Bazı kurumlar aksini söylese de yılın ikinci yarısını işaret eden kurumlar enflasyonun gidişatı ve savaş gibi jeopolitik risklere dikkat çekiyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) tüketici ve üretici fiyatlarında yaşanan düşüşlerin ardından yılın 2

Küresel ekonominin önemli bir bölümünde resesyon beklenen 2023'te doların diğer para birimleri karşısında seyrine ilişkin “zayıflık” öngören yatırım bankaları çoğunluğu oluşturuyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) tüketici ve üretici fiyatlarında yaşanan düşüşlerin ardından yılın 2. yarısından itibaren U-dönüşü yaparak sıkılaşma döngüsünü sonlandıracağını tahmin eden Wells Fargo, Deutsche Bank, ING Societe Generale, UniCredit, Citi ve Morgan Stanley gibi yatırım bankaları 2023’ün doların zayıflayacağı bir sene olmasını öngörüyor.

Ekonomi Gazetesi’nden Hilal Sarı’nın haberinde, dolar endeksinde 2021 yılının 2. yarısında başlayan ve endeksi 20 yılın zirvesine çıkartan rallinin beklentilerden daha uzun süre destek bulacağını öngören kuruluşlar da var.

DOLARDA SON DURUM

İşverenlere asgari ücret uyarısı! Aman dikkat!

İslam Memiş'ten gram altın için şok eden iddia

Kiralara yüzde 72 zam! Bu kadarı beklenmiyordu!