Kent Haberleri

Dünyaca ünlü analist yeni altın rekorunu açıkladı! Potansiyel var diyerek rakamı bir çırpıda söyledi

Altın fiyatları, doların zayıflaması ile tekrar yükselişe geçti. Güvenli liman altın dün, Fed yetkililerinin faiz oranları ile ilgili gelen şahin yorumlarının etkisi ile gerilemişti. Yükselişe geçen altın için dünyaca ünlü analistten rekor altın yorumu geldi.  Perşembe günü fed yetkililerinin faiz artışları ile ilgili yaptığı şahin yorumlar altın fiyatları üzerinde gerginlik yarattı

Altın fiyatları, dolar endeksinin düşmesi ile yükseldi. Perşembe günü fed yetkililerinin faiz artışları ile ilgili yaptığı şahin yorumlar altın fiyatları üzerinde gerginlik yarattı. Düşüşe geçen altın bugün tekrar yükselirken dünyaca ünlü analsit Harish Galipelli altın için yeni rekoru açıkladı. Altın için rakam veren analist ''potansiyel var'' diyerek bir çırpıda yeni rekoru söyledi.

ALTIN İÇİN YENİ REKOR...

Altın fiyatları bu yıl içinde Fed'in almış olduğu yüksek faiz kararları ile sert düşüşler kaydetti.  Bunun sonucu olarak tahvil getirileri ve doların yükselmesiyle Mart ayında zirvesini gören altının bu seviyeden yüzde 16 gerilmesine neden olmuştu.

Enflasyon verilerin düşene kadar faiz artışlarına devam edeceğin belirten FED, altın fiyatları üzerinde büyük baskıya neden oldu. Geçtiğimiz haftalarda açıklana Abd enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalması ile Fed daha güvercin tonda faiz artışları yapacağına yönelik bneklentiler oluştu. Bu durumla birlikte yükselişe geçen altın fiyatları rekor rakamları gördü. 

Altın fiyatları ile ilgili yeni rekor tahminleri gelmeye devam ediyor. Ila Commodities India Strateji Başkanı Harish Galipelli, “Şahin yorumlar halihazırda fiyatlanmış olabilir. Altın muhtemelen 1720-1820 dolar aralığında konsolide olacak, orta ve uzun vadede ise yukarı yönlü bir görünümü koruyor ve 2 bin dolara ulaşabilecek yukarı yönlü potansiyele sahip” dedi.

 

SON DAKİKA ONS VE GRAM ALTIN

Son dakika altın fiyatları haftanın son işlem gününde yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar ve altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını aratıyor.  Ons altın şu dakikalarda 1,764 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise 1,069 liradan satışa sunuluyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1,745 lira, yarım altın fiyatı 3,492 lira, tam altın fiyatı 6,959 lira, Ata altın 7,142 liradan satılıyor. 

Piyasa Kahini İslam Memiş, elinde avucunda altın, dolar ve gümüşü olanları uyardı! Sakın tuzağa düşmeyin

Altın fiyatları aniden harekete geçti! Görenlerin aklı çıktı! Elinde altını olanlar acil bakın! 18 Kasım altın fiyatları

Yastık altında altını olanlar hemen baksın! Uzman isim yeni rekor rakamı açıkladı!  Bu rakam ne görüldü ne de duyuldu