02 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.



Evercore ISI analistleri, yayınladıkları bir raporda, firmanın konut inşaat şirketleri anketinin, yaz aylarının sonlarında ve bu sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşadıktan sonra 39,4 puanla sabit kaldığını paylaştı.

KONUT SATIŞLARI HAZİRANDA ZİRVE YAPTI

İnvesting.com'da yer alan habere göre.; Evercore ISI Ev İnşaat Şirketleri Anketi, halka açık ve özel şirketler arasında dengelenmekte ve katılımcılar yeni inşa edilen ev satışlarına 0'ın zayıf satışları, 100'ün ise güçlü satışları temsil ettiği bir ölçekte puan vermekte.

Analistler, "Anket puanı, artan mortgage faiz oranlarının yeni konut siparişleri üzerindeki etkisi nedeniyle Haziran sonunda ulaştığı zirvenin hala 8,3 puan altında" uyarısında bulundu.

Yine de, mortgage faiz oranlarındaki son düşüşün piyasanın daha istikrarlı olmasına katkıda bulunabileceğini gözlemlediler.

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

SINIRLI ARZ EV FİYATLARINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR!

Yaz aylarındaki zirveden bu yana, özel inşaat şirketlerinden gelen yanıtlar halka açık şirketlerden gelenlere kıyasla önemli ölçüde daha zayıf kaldı. Bu hafta her iki grup da istikrarlı satışlar bildirdi" denildi. 

Öte yandan, anket katılımcılarından gelen geri bildirimlerin müşteri talebinin güçlü kalmaya devam ettiğini ve mortgage faiz oranlarındaki düşüşün olumlu bir etki yaratmaya başladığını gösterdiğini belirttiler. Ayrıca, inşaat şirketleri satış seviyelerini korumak için teşvikler sunuyor ve ipotek faiz oranlarını düşürüyor.

Evercore aynı zamanda, hem yeni hem de mevcut ev piyasalarındaki sınırlı arzın ev fiyatlarını desteklemeye devam ettiğini belirtti.
 

2024'te konut fiyatları ne olacak?

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Kira bedelleri hane gelirinin yüzde 30'unu aşmamalı: Bu hesapla ortalama aylık gelir 51 bin TL olmalı!

Geri Dön