Ekonomi

Dünyaca ünlü bankadan müşterilerine uyarı: ‘Seçim öncesi TL pozisyonlarını kapatın’

Türkiye'de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere sayılı günler kala, İsviçreli Swisquote Bankası risklerini azaltmaları için müşterilerine seçin öncesi Türk Lirası pozisyonlarını kapatma uyarısında bulundu. İsviçreli bankacılık hizmetleri şirketi, müşterilere iletilen ve Bloomberg tarafından görülen bir nota göre müşterilerine, 14 Mayıs tarihindeki Türkiye seçimlere yönelik riskleri azaltmak amacıyla 5 Mayıs tarihinden itibaren Türk Lirası işlemlerini askıya alacağını ifade etti

Türkiye’de 14 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine son 11 gün kala, İsviçreli Swisquote Bankası, risklerini azaltmaları için müşterilerine seçin öncesi Türk Lirası pozisyonlarını kapatma uyarısında bulundu.

İsviçreli bankacılık hizmetleri şirketi, müşterilere iletilen ve Bloomberg tarafından görülen bir nota göre müşterilerine, 14 Mayıs tarihindeki Türkiye seçimlere yönelik riskleri azaltmak amacıyla 5 Mayıs tarihinden itibaren Türk Lirası işlemlerini askıya alacağını ifade etti.

 

’15 MAYIS GÜN SONUNA KADAR…’

Yazıda, “Bu süreçte piyasa dalgalanmalarına bağlı riskleri azaltmak amacıyla, tüm Türk Lirası pozisyonları 5 Mayıs tarihine (17:00 CET) kadar kapatmanızı rica ederiz. Swissquote, bu kapanış saatinin ardından kalan tüm açık pozisyonları kapatacak” ifadeleri yer aldı.

İşte detaylar...

Kurum, 5 Mayıs 2023 gün sonundan 15 Mayıs 2023 gün sonuna kadar Türk Lirası ile bağlantılı paritelerde herhangi bir fiyat akışı gerçekleştirmeyeceğinin de altını çizdi.

NİSAN AYI ENFLASYON ORANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon oranı Nisan ayında gıda ve hizmet fiyatları öncülüğünde aylık yüzde 2.6 yükseliş ile seçimlere sayılı günler kala yüksek seyretmeyi sürdürmesi, yıllık TÜFE'nin ise yüzde 44'e düşmesi bekleniyor. Nisan ayı enflasyon oranlarının 3 Mayıs Çarşamba günü, saat 10:00'da paylaşılacağı öğrenildi.

 

Nisan ayı enflasyon oranları üzerinde, 6 Şubat tarihinde meydana gelen, güncel sayılar dikkate alındığında 50 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği ve ‘yüzyılın felaketi’ şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi izlenmeye devam ediliyor. 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin kazanan taraf ekonomi politikaları ile enflasyonun yönünü belirleyici güce sahip olacağı biliniyor.

Muhalefet 2023 yılında planlanan seçimleri kazanmaları durumunda alışılagelmiş politikalara geri dönmeye ilişkin söz veriyor. Hükümet politikalarına paralel bir şekilde ekonomik büyümeyi öncelikli hale getiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) seçimlerden önceki son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 8.5’te sabit tutmuştu.

14 Mayıs sonrası ekonomide neler olacak? Ünlü ekonomist iki farklı senaryosunu duyunca ağzınız açık kalacak!

1 gram altını olanlar bile baksın! İslam Memiş, ‘Mayıs ayı çok kritik’ dedi ve ekledi...

Ticaret Bakanlığı sürpriz bir kararla mühendis alımı yapacak! Hemen bakın!