Kent Haberleri

Dünyaca ünlü bankadan tir tir titreten dolar tahmini! “Seçimi kim kazanırsa kazansın, dolar bu seviyeye gelecek!”

Seçime sayılı günler kala tahminler de peş peşe geliyor. Bank Of Amerika, seçimde kim kazanırsa kazansın dolarda yüzde 15-25 seviyesinde bir yükseliş olacağını öne sürdü

Seçime sayılı günler kala tahminler de peş peşe gelirken, Bloomberg HT'nin haberine göre, dünyaca ünlü Bank of America Securities Türkiye'de 14 Mayıs’taki seçimleri kim kazanırsa kazansın dolarda yüzde 15-25 seviyesinde bir yükseliş olacağını iddia etti.

BofA Securities ekonomist ve stratejistlerine göre tüm göstergelerin Türkiye ekonomisinden tekrar dengelenme ihtiyacını gösterdiğini, bunun da ekonomik şartlarda sıkılaşma, meydana gelen deprem sonrası harcamalarda kayda değer bir düşüş ve TL’de yüzde 15-25 bandında bir değer kaybı ile sağlanabileceğine dair analizde bulundu.

İşte konu ile ilgili tüm merak edilen ayrıntılar...

 

ADİL DEĞER 24

Zümrüt İmamoğlu, Merveille Paja, David Hauner ve Mikhail Liluashvili imzalı ve 30 Mart tarihli kurum raporu kapsamında meydana gelen cari denge rakamlarının uzun vadeli normlar ile kıyaslandığı banka modelinin dolar/TL'nin adil değerini 24 TL seviyesi olarak gösterdiği aktarıldı.

Raporda, "Bu, dolar/TL’nin bu seviyenin de üzerine çıkabileceğini gösteriyor. Zira para birimleri sıklıkla adaletli değerlerinin üzerinde işlem görürler" dedi.

SEÇİMİ KİM KAZANIRSA KAZANSIN DOLAR BU SEVİYEYE GELECEK

Raporda şu ifadelere yer verildi:

"TL’nin olması gerekenden daha değerli olması sebebi ile döviz kuru beklentilerimizi opsiyonlar yerine forwardlar üzerinden belirtmeyi seçiyoruz. Ortodoks politikalara dönülürse ve politika faizi yüzde 50 seviyesine çıkarsa, on senelik tahvil getirisinin, bizim hesapladığımız adil değeri olan yüzde 28 seviyesini aşarak, yüzde 29-30 seviyesinde zirve yapacağını ve seçimi hangi ittifak kazanırsa kazansın ekonomide dengelenme için dolar/TL’de yüzde 15-25 bandında bir yükseliş gerektiğini tahmin ediyoruz."

Öte yandan, piyasadaki hareketlilik karşısında güvenli liman olarak görülen altın rekoru gerçekleştirirken, son iki buçuk senenin en iyi aylık performansına imza attı ve mart ayında yüzde 8,6 oranında artış yaşadı.

Güvenilir liman altında mart ayında Temmuz 2020 sonrası en güçlü aylık artışını yaşadığı görülürken söz konusu artışta bankacılık krizinin etkisiyle ön plana çıkması ve Fed'in parasal sıkılaştırmayı yakın zamanda bitireceğine yönelik beklentiler rol oynadı.

Çiftçilere yeni destek müjdesi! Tarım Bakanı resmen açıkladı! Peş peşe açıklamalar çiftçileri sevindirdi!

A101’in patronu banka mı kurdu? BDDK kararı verdi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinden 1 Temmuz kurnazlığı! İlanlar bir bir geri çekiliyor!