Ekonomi

Dünyaca ünlü fındık firmasına şok! Hakkında soruşturma başlatıldı

Rekabet Kurulu, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye yönelik soruşturma açılmasına karar verdi. Söz konusu inceleme, büyük ölçüde pazar verilerine dayalı olarak ve fındık tedarik sürecinin bütün aşamalarını kapsayacak şekilde yürütülecek.A

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Ferrero International S.A. ve iştiraklerinin fındık pazarında, üretim aşamasından itibaren, alım, kırım ve ihracat aşamalarına kadar bütün kademelerdeki eylemleriyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

ŞİRKET HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERİLDİ

Rekabet Kurumu’nun ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli buldu ve Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

FINDIK TEDARİK SÜRECİNİN BÜTÜN AŞAMALARI İNCELENECEK

Rekabet Kurumundan edinilen bilgiye göre de soruşturma sürecinde Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'nin, fındık alım pazarında pazara hakim durumda olup olmadığı, fındık alım pazarındaki fiyatlama davranışlarının sömürücü ve haksız nitelikte bulunup bulunmadığı,şirketin fındık alım aşamasında fiili münhasırlık uygulayıp uygulamadığı, sözleşme yapmanın reddi niteliğinde uygulamaları olup olmadığı tüm yönleri ile incelenecek. İnceleme, büyük ölçüde pazar verilerine dayalı olarak ve fındık tedarik sürecinin bütün aşamalarını kapsayacak şekilde sürdürülecek.

Rekabet Kurulu tarafından verilen soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan şirketlerin ya da şirket gruplarının kanunu ihlal ettikleri ve dolayısıyla ceza yaptırımıyla karşı karşıya kalacakları anlamına gelmiyor.

FERRERO EN BÜYÜK FINDIK ALICISI KONUMUNDA

En büyük fındık alıcısı konumundaki Ferrero, tüccardan alacağı fındık fiyatını eylül ayında belirlemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındığın alım fiyatını 54 TL’den açıklamasının ardından TMO’nun fındık almaya başlaması ile piyasalardaki umutlu bekleyiş tüccarın fındığı 43 liradan alması ile yerini karamsar bir havaya bırakmıştı.

TMO fındığı 52 liradan alsa da serbest piyasanın yükselmesi için gözler Ferrero’nun açıklayacağı fiyata çevrilmişti.

Ferrero fındık alım fiyatını 48 lira olarak açıkladı. Bu fiyat fındık piyasasında pek bir heyecan yaratmamıştı.

Altın yükselirken dolarda durum bambaşka! 2023’te bu seviyeleri görecek!

İstanbulkart’ı olanlara müjde! 300 TL ödeme yapılacak

Araba fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber! Yeniden zam geldi!