Ekonomi

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu 

Dünyada 100’e yakın ülkede faaliyet gösteren ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Citi’nin Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, Türkiye’de çok büyük bir potansiyel gördüğünü ve seçimlerden sonra yatırımların artabileceğini aktardı.

 

Global ticaretin pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi çok zorlu sınavlardan geçtiğine vurgu yapan Hafeez, dünyada sert bir resesyon öngörmediklerini ve küresel ticarette en kötüsünün geride kaldığını söyledi. Hafeez, bunun yanı sıra, Silicon Valley Bank’ın (SVB) batışı ile başlayan krizin küresel çapta yayılacağını düşünmediğini ve Türk Bankacılık sektörünün sağlam yapısıyla dikkat çektiğini ifade etti.

İşte merak edilen detaylar...

50 MİLYAR DOLARIN GELMESİ ŞAŞIRTICI OLMAZ

Bütün ülkelerde yatırımcıların seçim sürecinde bekleme dönemine girdiğinin altını çizen Citi CEO’su Omer Hafeez, “28 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur seçimlerinden sonra Türkiye’de ekonomi politikalarında meydana gelebilecek değişikliklere göre yatırımcıların gelmesini bekleriz. İlk önce portföy yatırımcılarını göreceğimizi tahmin ediyorum. Sonra ise doğrudan yatırımcıların geleceğini öngörüyoruz.

Türkiye’ye daha önce bizim bankamız tarafından düzenlenen raporda da ifade edildiği gibi kalıcı bir makroekonomik istikrarın tesisini mümkün kılacak adımların atılması durumunda seçimlerden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık bir kaynağın gelmesi şaşırtıcı olmaz” şeklinde konutu.

 

TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK FIRSATLAR SUNUYOR

Türkiye’nin ve çevresindeki bölgenin çok büyük bir ticaret potansiyel barındığını sözlerine ekleyen Omer Hafeez, “Örneğin Mısır’da pek çok reform oluyor. Bu da şirket satın alma ve birleşme potansiyelleri ortaya çıkarıyor.

Biz de Citibank olarak yatırımcılarla şirketleri bir araya getiriyoruz. 28 senedir bu Türkiye’ye geliyorum. Burayı yakından tanıyorum. Türkiye’nin en güçlü yanlarını jeopolitik konumu, nitelikli insan kaynağı ve üretim potansiyeli olarak sayabilirim. Türkiye çok büyük fırsatlar sunuyor” şeklinde konuştu.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Hükümet kanadından peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

‘Böyle devam ederse seri iflaslar görebiliriz’

Arabası olanlar dikkat! Bu cezaya itiraz ederek iptal ettirebilirsiniz!