Sektörel

Dünyadaki 10 mega projenin 6'sı Türkiye'den!

EgeEkonomik Forum 2018'in açılışında konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, dünyada son yapılan 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin inşa ettiğini söyledi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İzmir'de bir otelde düzenlenen EgeEkonomik Forum 2018'in açılışında konuştu. Dünyada son yapılan 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin yaptığını söyleyen Yıldırım, bu nedenle Türkiye'nin kıskanılmasının gayet doğal olduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin bölgesel anlamda tehditlerinin yanında büyük fırsatlarının da olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bu bölgenin yükünü, sıkıntılarını, doğrudan karşılayan bir ülke olarak bu bölgenin imarında ve inşasında merkezinde olmalıyız. EgeBölgesi, İzmir'in lokomotif olduğu 10 ille beraber her zaman Türkiye'nin üreten, katma değer oluşturan bölgesi olmuştur. Bugün de böyledir, yarın da böyle olacaktır. Bölgenin her türlü altyapısı hazır hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yıl sonunda İstanbul-İzmir otoyolunun açılacağını açıklayan Yıldırım, 50 yıl konuşulan Osmangazi Köprüsü'nü yaptıklarını ifade etti. Yıldırım, köprünün pahalı olduğuna yönelik eleştirileri yanıtladı: "En pahalı hizmet, olmayan hizmettir. Bunu bir tarafa yazalım. Zaman, bugün paranın önüne geçmiştir. Geçiş için her türlü alternatifi sunuyoruz." 

İzmir'in bir çok alanda çok büyük potansiyeli olduğunu söyleyen Meclis Başkanı Yıldırım, İZBAN meselesinin önlerine geldiğini, enkaz halinde olduğunu söyleyip, "Hizmette siyaset olmaz. Hizmeti insanlar için yapıyoruz. Siyaseti meydanlarda yaparız. İZBAN'ı belediye ile beraber hayata geçirdik" açıklamasında bulundu.

Ankara-İzmir arasında hızlı tren projesi inşaatının da devam ettiğini anımasatan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Biz 'inat da bir murattır' diye ülkemize, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Gençlerimizin geleceği için buna ihtiyacımız var. En büyük kaynak petrol, doğal gaz değildir, genç insandır. İnsan, bitmeyen tükenmeyen bir kaynaktır. Kaynağı dışarıda aramamıza lüzum yok. Gençlerimizi de geleceğe hazırlayacağız. İzmir'in üniversiteleri bunun için var."

Dünyanın çok hızlı değiştiğini Türkiye'nin bu değişimi yakalayamaması halinde geride kalacağını söyleyen Meclis Başkanı, "Artık sürücüsüz arabaları konuşuyoruz. Sadece sürücüsüz arabaları değil, kaptanı olmayan gemiler var, robot teknolojileri var, 3 boyutlu yazıcılılar var ve sanal gerçeklik var. Nesnelerin iletişimi var, var oğlu var. Bütün bunlar hayal değil. Önümüzdeki 15 sene içerisinde uzmanların tahminine göre var olan mesleklerin yarısı ortadan kalkacak. Şaka değil. Eğer yerine gelecek mesleklere kendimizi hazırlamazsak, bizi ne bekliyor? Gelişen teknolojinin arkasına düşmüş bir ülke. Onun için birbirimizi yoran yıpratan konulara değil, ülkemizi daha da ileri taşıyacak konulara daha çok zaman ayırmamız lazım. Bilişim, yenilikçi teknolojiler, araştırma geliştirme, bunlar alın terinin yerine akıl terini yerine getiren yeni üretim şekli, yeni yaşam tarzı" dedi.