27 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük adalet sarayı geliyor! Ankara Adliyesi 40 ay içinde tamamlanacak!

Dünyanın en büyük adalet sarayı geliyor! Ankara Adliyesi 40 ay içinde tamamlanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'ya yapılacak yeni adliye binasının inşaat çalışmalarının başladığını belirterek, 40 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 



Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'ya yapılacak yeni adliye binasının inşaat çalışmalarının başladığını belirterek, "40 ay gibi bir süre içerisinde  Ankara  Adliyemiz inşallah tamamlanarak Ankaralıların hizmetine sunulmuş olacak. Hem Türkiye'mizin hem de dünyanın en büyük adalet sarayı olacak" dedi. 

İHALE SÜRECİ BAŞLADI!

Ankara'da 6 ayrı binada sürdürülen hizmetlerin tek çatı altında toplanmasıyla ilgili olarak uzun zamandır bir projelerinin olduğunu bildiren Tunç, "Bu projenin hayata geçirilmesiyle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'da yeni adliye binasının ihale sürecinin başlatılması talimatını verdi ve biz de bu kapsamda ihale sürecini gerçekleştirdik.'' dedi. 

Yapım ihalesini 8 Aralık'ta tamamlanan projenin sözleşmesi 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şu anda yüklenici firma, Ankara Adliyemizin inşaat çalışmalarına başladı. 

Dünyanın en büyük adalet sarayı geliyor! Ankara Adliyesi 40 ay içinde tamamlanacak!

399 DURUŞMA SALONU, 640 ARAÇLIK OTOPARK OLACAK

Adliye binasının toplamda 662 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Tunç,adliye sarayının yatay mimari şeklinde olacağını açıkladı. Zemin üstünde 3, zemin altında da 2 kat olacak.

Türkiye'nin en büyük kapalı alanına sahip olan adliyesi olması planan projenin İçerisinde 399 tane duruşma salonu, 2 bin 640 araçlık otoparkı olacak ve 650 kişilik de konferans salonu olacak.

Öte yandan Tun. ''Tabi özellikle 'yeşil bina' dediğimiz, üzerinde güneş panellerinin bulunduğu, doğal havalandırmalarının olduğu, akıllı bina şeklinde tasarlanan, gerçekten Ankara'ya da yakışacak çok önemli bir projeyi inşallah hayata geçirmiş olacağız.

Hem Türkiye'mizin hem de dünyanın en büyük adalet sarayı olacak. Bunun içerisinde inşallah adaleti tecelli edecek olan hakim ve savcılarımız, vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden en etkin, en adil şekilde hizmet almalarını sağlamış olacaklar.

Yenimahalle'de inşa edilecek olan bu adalet sarayımızda, yargı hizmetlerimiz daha kaliteli bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmuş olacak. 1107 hakim ve savcımız burada görev yapacak" ifadelerini kullandı.

2 büyükşehirdeki 30 iş yeri ile 1 adet arsa kiraya veriliyor! 

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ulaştırma Bakanı açıkladı! İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi...

Geri Dön