29 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük konsolosluğu Erbil’de inşa ediliyor!

Dünyanın en büyük konsolosluğu Erbil’de inşa ediliyor!

ABD, dünyadaki en büyük konsolosluk binasını Erbil’de inşa ediyor. 650 milyon dolara yapımına başlanılan binanın temeli geçtiğimiz cuma günü atıldı.



ABD, dünyadaki en büyük konsolosluk binasını inşa etmek için çalışmalara başladı. Erbil'de inşa edilen binanın maliyeti 650 milyon dolar.

Irak Türkmen Cephesi Enformasyon Dairesi Üyesi Hüseyin Ömer Beyoğlu, “Erbil’de inşa edilen kompleks, konsolosluktan çok büyükelçilik standartlarına göre hazırlanıyor’ şeklinde konuştu.

 

DÜnyanın en büyük konsolosluğu

Dört yıl içinde tamamlanması planlanan binan dünyanın en büyük konsolosluğu olacak. Irak Türkmen Cephesi Enformasyon Dairesi Üyesi Hüseyin Ömer Beyoğlu, konu ile ilgili olarak “Erbil’de inşaa edilen kompleks, konsolosluktan çok büyükelçilik standartlarına göre hazırlanıyor” açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Beyoğlu, “ABD, Erbil merkezli bir takım hesaplar içinde. ABD, 2018 yılı Eylül ayında yapılacak Kuzey Irak referandumu sonrası yeniden bağımsız Kürdistan senaryosunun sahneye koyabilir” dedi.

Beyoğlu son olarak, “Önümüzdeki süreçte Erbil’de de Kudüs benzeri bir provokatif girişimin sergilenebilir. ABD, dünya genelinde faaliyet gösteren en büyük konsolosluğunu Erbil’de inşa ediyor. Geçtiğimiz cuma yapılan temel atma törenine ABD Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman da katıldı” ifadelerini kullandı.


Geri Dön