26 / 06 / 2024

Dünyanın en çok satan yeni aracı hangisi? 

Dünyanın en çok satan yeni aracı hangisi? 

Tesla, Model Y ile dünyanın en çok satan aracı unvanın sahibi olduğu kaydedildi. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, büyük bir başarıya imza atarak Model Y ile dünya genelinde en çok satan araç unvanın sahibi olduğu belirtildi.



Tesla, Model Y ile dünyanın en çok satan aracı unvanın sahibi olduğu kaydedildi. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, büyük bir başarıya imza atarak Model Y ile dünya genelinde en çok satan araç unvanın sahibi olduğu belirtildi. Toyota RAV4’ü geçerek zirveye oturan Model Y, bu başarıyla birlikte otomotiv piyasalarına ‘durdurulamaz’ mesajı da verdi.

TOYOTA’YI GERİDE BIRAKTI, DÜNYANIN EN ÇOK SATAN ARACI OLDU

Model Y, geçtiğimiz sene tam 1 milyon 223 bin adetlik satış rakamına kadar ulaştı.Bu rakam, Toyota RAV4’ün 1 milyon 75 bini bulan satış rakamını geride bıraktı. Böylelikle Model Y, dünyanın en çok satılan aracı unvanına sahip olan ilk elektrikli otomobil olduğu bildirildi.

Bu başarı, Tesla’nın sadece teknoloji dünyasında değil, otomotiv sektöründe de ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor. 2023 senesi, otomotiv endüstrisinde de büyük bir büyümenin kaydedildiği yılı oldu. Geçtiğimiz sene dünya genelinde 78,32 milyon araç satıldığı ifede edildi. 2022 yılına kıyasla 7 milyon otomobillik artış anlamını taşıyor. Özellikle Avrupa bölgesi, Türkiye’deki büyük talep nedeni ile en büyük büyümeyi yaşadı.

Dünyanın en çok satan yeni aracı hangisi? 

HALA ETKİLEYİCİ BİR PERFORMANS SERGİLİYOR

kamusonhaber.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Toyota, en çok satan araç unvanını yitirmiş olsa da hala etkileyici bir performans ortaya koyuyor. Japon firması, en çok satan 10 araç listesinde RAV4, Corolla Cross, Camry ve Hilux modelleriyle yer almayı sürdürdü.

Toyota’nın sunduğu geniş ürün yelpazesi, çeşitli tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamada ne kadar başarılı olduğu ortada. Liderliği eline alan Tesla Model Y’nin ise çoğu gelişmekte olan pazarda bulunmamasına ve yüksek fiyatına rağmen ortaya koyduğu bu başarı da takdire şayan. Tesla’nın bu başarısını gelecek günlerde sürdürüp sürdüremeyeceği ise merak konusu.

TÜVTÜRK açıkladı! Araçlara muayene zorunluluğu kalkıyor mu?

ODMD açıkladı! Türkiye'de satılan her 10 otomobilden 7'si ithal...

2. el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar belli oldu! Ekim'de 734 bin TL olan fiyat Mayıs'ta 680 bin TL'de kaldı!  


 


Geri Dön