Dünya'nın en modern AVM'leri Türkiye'de!
Ak Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan “Türkiye AVM’leri yapmaya geç başladı ancak hızlı bir şekilde Türkiye’nin her yerine AVM’ler yapıldı” dedi. Ceylan sözlerine "AVM'lerin en modernleri, en gelişmişleri Türkiye’de bulunuyor" diye devam etti.
Ankara Ticaret Odası (ATO) İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerindeki Alışveriş Merkezleri (AVM) yatırımcı ve yöneticilerini, AVM’lerin sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak üzere bir araya getirdi.
ATO Congresium’da yapılan yemekli toplantıya Ak Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan da katıldı. Toplantının açılışında konuşan Ceylan, ülke ekonomisinin gelişip güçlenmesiyle birlikte AVM’lerin de sayılarının arttığını söyledi. AVM kültürü oluştuğunu ve bu kültürün şehirlerin çehresini ve yaşama alışkanlıklarını değiştirdiğini anlatan Ceylan, “Türkiye AVM’leri yapmaya geç başladı ancak hızlı bir şekilde Türkiye’nin her yerine AVM’ler yapıldı” dedi. Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dünyanın neresine giderseniz gidin AVM’ler var. Ama en modernleri, en gelişmişleri Türkiye’de bulunuyor. Bu da insanımızın ufkunu gösteriyor. Yatırımcıları kutluyorum”
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da, yaklaşık dört aydır görev yapan ATO’nun Yönetim Kurulu’nun yönetim anlayışı gereği “ticaretin her alanındaki konular ve sorunların ATO’da konuşulduğunu” belirterek, dedi. AVM yatırımcı ve yöneticileriyle daha önce de bir araya gelerek sorunlarını konuştuklarını hatırlatan Baran, 2016 yılının başta hain FETÖ terör örgütünün eylemleri olmak üzere terör olayları nedeniyle zor günler geçirdiğini ve bu durumun AVM ziyaretçi sayısı ve cirolarını etkilediğini anlattı. Türkiye’de yatırım yapanı, işyeri açanı, o işyerinin yeri, iştigal alanı ya da niteliği konusunda yönlendirecek bir sistemin eksik olduğunu anlatan Baran, bu nedenle Türkiye’de AVM sayılarının da bazı bölgelerde plansız bir şekilde arttığını kaydetti. AVM’lerin sorunlarına vakıf olduklarını da kaydeden Baran, “Ülkemizde AVM kültürü diye bir kültür oluştu. Binlerce insan AVM’lerden ekmek yiyor, yine binlercesi para kazanıyor. AVM’ler vergilerini düzenli ödeyip, istihdam sağlıyorlar” dedi.
ATO Yönetim Kurulu üyeleri Kemal Ziya Gazioğlu ve Faruk Köylüoğlu’nun da katıldığı toplantıda AVM Yöneticileri Grubu Başkanı Ercüment Alptekin, genel Sekreteri Günöz Atakan sektörün sorunlarına ilişkin konuşma yaptılar. Toplantıda illerden gelen AVM yatırımcı ve yöneticilerin de görüş ve önerilerini açıkladılar.
Toplantıya İstanbul, Ankara, Kayseri, Bursa, İzmir, Bolu, Konya, Malatya, Gaziantep, Isparta, Afyon’dan AVM yöneticileri ve yatırımcıları katıldı.
Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde yer aldı...
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de yatırım yapanı ve iş yeri açanı, o iş yerinin yeri, iştigal alanı ya da niteliği konusunda yönlendirecek sistemin eksik olduğunu belirterek, "Bu nedenle Türkiye'de AVM sayıları bazı bölgelerde plansız bir şekilde arttı." ifadesini kullandı.
ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerindeki AVM'lerin yatırımcı ve yöneticileri, sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak üzere ATO Congresium'daki toplantıda bir araya geldi.
Toplantıda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, 2016'da, başta hain Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) eylemleri olmak üzere, terör olaylarının AVM'lerin ziyaretçi sayısı ve cirolarını etkilediğini kaydetti.
Türkiye'de yatırım yapanı ve iş yeri açanı, o iş yerinin yeri, iştigal alanı ya da niteliği konusunda yönlendirecek sistemin eksik olduğuna dikkati çeken Baran, "Bu nedenle Türkiye'de AVM sayıları bazı bölgelerde plansız bir şekilde arttı. AVM'lerin sorunlarına vakıfız. Ülkemizde AVM kültürü diye bir kültür oluştu. Binlerce insan AVM'lerden ekmek yiyor, yine binlercesi para kazanıyor. AVM'ler vergilerini düzenli ödeyip, istihdam sağlıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da ülke ekonomisinin gelişip güçlenmesiyle AVM sayısının da arttığını kaydetti. AVM kültürünün, şehirlerin çehresini ve yaşama alışkanlıklarını değiştirdiğini belirten Ceylan, "Türkiye, AVM'leri yapmaya geç başladı ancak hızlı bir şekilde Türkiye'nin her yerine AVM'ler yapıldı." ifadesini kullandı.
AA