Kent Haberleri

Dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Arama motoru Google'da "Dünyanın en saçma binası" şeklinde yer alan Kahramanmaraş'taki 18 katlı yapıda cephe söküm çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Arama motoru Google'da "Dünyanın en saçma binası" şeklinde yer alan Kahramanmaraş'taki 18 katlı yapıda cephe söküm çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, konuyla ilgili bazı bilgiler aldı.

Binanın hayata geçirildiği günden itibaren tartışma yarattığını kaydeden Güngör, yapının dış cephe ve iç mekan uygulamalarının söküm çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü daha sonra ise iş makinalarıyla yıkım yapılacağını söyledi.

"Yapıldığı günden bu yana tartışılan bir yapı. İnşallah bizler de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile ortak hareket ederek bu binayı da içine alan 40 dönümlük adada önemli bir dönüşüm gerçekleştirmiş olacağız." şeklinde konuşan Güngör, projenin tamamlanmasıyla birlikte şehre yakışır, tarihi dokuya uygun bir çalışmayı başlatacaklarını kaydetti.

Güngöre sözlerini şu şekilde tamamladı: "Projemiz içerisinde önemli donatılar olacak ve en az bin 500 araçlık bir yeraltı otoparkı planlıyoruz. Projemiz İl Özel İdare Binası alanı da dahil olmak üzere bölgedeki 40 dönümlük adayı kapsıyor. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bu binanın yıkım süreci ile ilgili belediye bütçemizden herhangi bir masraf yapmıyoruz. Aksine yaptığımız ihale ile belediye bütçemize de 6,6 milyon liralık katkı sağladık. İnşallah şehrimize yakışır, tarihi mimarimize uygun bir projeyi hayata geçireceğiz."

Kahramanmaraş'taki dünyanın en saçma binası yıkılıyor!