29 / 10 / 2024

Dünyanın en soğuk şehrinde binalar nasıl yapılıyor?

Dünyanın en soğuk şehrinde binalar nasıl yapılıyor?

İklim koşulları konut tiplerini etkileyen en önemli etkenlerden biri. İklim koşullarına göre soğuk ve sıcak şehirlerde konutların tipleri de değişiyor. Peki dünyanın en soğuk şehrinde binalar nasıl yapılıyor? 




Her ülkenin kendine has mimarı yapısı bulunuyor. Bu durumu etkileyen en önemli etkenlerin başında ise iklim koşulları geliyor. Öte yandan jeolojik yapı, bitki örtüsü gibi doğa doğal koşullar da konut tiplerini belirlemekte.

Yıllık yağış miktarının bol olduğu bölgelerin kırsal kesimlerinde ahşap evler inşa edilirken, yıllık yağış miktarının az olduğu kesimlerde ise kerpiç evler tercih ediliyor.

Büyükşehirlerde ise genellikle uzun binalar ve villa tipi konutlar ön plana çıkıyor. 

İnşaat doktoru sosyal medya hesabından dünyanın en soğuk şehrinde binaların nasıl yapıldığını açıkladı.

Uzman ekip, Yakutsk kentini örnek vererek burada binaların nasıl yapıldığını açıkladı. İşte dünyannı en soğuk şehrinde binalar.... 

İnşaat Doktoru @insaatdr

Dünyanın En Soğuk Şehrinde Binalar Nasıl Yapılıyor?

Yakutsk kentinde binalar yüksek girişli yapılır çünkü bölge yılın büyük bölümünde aşırı soğuk (-40 derecelere varan) bir iklime sahiptir ve sürekli donmuş haldedir. 

 Binaların zeminden yüksek yapılması, permafrostun eriyip yeniden donması sırasında binanın zarar görmesini engeller ve ısı kaybını azaltarak yapıları daha dayanıklı hale getirir.

 

Kendi evini yaptırmak isteyenler dikkat! İşte 14 maddede inşaat yapım aşamaları!

Son 20 yılda inşaat mühendisliğinde gelişen teknolojiler neler?

'Bodrum katlar bir nevi çelik yelektir' diyen inşaat mühendisinden binalara bodrum kat gelmeli önerisi!

 


Geri Dön