Otomobil

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.Elektrikli araç (EV) üreticisi Lightyear, yeni aracıyla dünyada önemli bir yer edinmek istiyor

Hollanda merkezli araç üreticisi Lightyear yeni otomobilini tanıttı. Elektrikli araç (EV) üreticisi Lightyear, yeni aracıyla dünyada önemli bir yer edinmek istiyor. 

Piyasaya 263 bin euro fiyattan satışa çıkması beklenen araç, 44 mil menzil yapabiliyor. Lightyear 0’ın üretimine 2022 sonunda başlanması planlanıyor.

PERFORMANSI GÖZ DOLDURUYOR

Güneşli bir günde 70 kilometre yol yapan araç, 0'dan 100 km/s hıza 10 saniyede çıkıyor. Modelin maksimum hızı ise 160 kilometre ile sınırlı.

BİNE YAKIN ÜRETİLECEK 

Dünyanın ilk güneş enerjili aracı olma özelliğini taşıyan Lightyear, 946 adet üretecek. Aracın belirlenen ilk fiyatı ise 263 bin euro. Araç Hollanda gibi iklimlerde 2 ay, sıcak iklimlerde yedi ay boyunca şarj etmeden şehir içi kullanım imkanı sunacak. Dünyanın ilk güneş enerjili aracı olma özelliğini taşıyan Lightyear'ın 2025 yılına kadar üretimine başlayacağını da duuyuruldu.

Hollanda merkezli elektrikli araç (EV) üreticisi Lightyear, ilk güneş enerjisiyle çalışan elektrikli otomobili Lightyear 0'ı tanıttı. 60 kilovat-saat elektrikli araç pil takımı ile çatısında, kaputunda ve kapağında güneş panelleri ile donatılmış, farklı modelde bir hibrit araç olarak geliştirilen Lightyear 0’ın üretimine 2022 sonunda başlanacak.