30 / 04 / 2024

DuPont İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Ödülleri'ne başvurular başladı!

DuPont İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Ödülleri'ne başvurular başladı!

DuPont İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Ödülleri'ne başvurular başladı. DuPont İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Ödülleri 2015’in sadece Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri değil; dünya genelindeki tüm şirketlere açık olacağını duyurdu.



Küresel pazara birinci sınıf, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetler sunan bilim şirketi DuPont, her iki yılda bir geleneksel olarak düzenlenen DuPont İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Ödülleri 2015’in sadece Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri değil; dünya genelindeki tüm şirketlere açık olacağını duyurdu.  

2002'deki başlangıcından bu yana her iki yılda bir düzenlenen yarışma, 2011'den 2013'e kadar olan sürede katılımcı sayısında gerçekleşen yüzde 50’ye yakın orandaki artışla her yıl daha da fazla katılımcı topluyor.  Geçtiğimiz yıllarda EMEA bölgesinde - İngiltere'den Almanya'ya, Suudi Arabistan'dan Kazakistan'a, Türkiye, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve İtalya - çeşitli endüstrilerden katılımın olduğu DuPont İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Ödülleri töreninde Türkiye’den “Adana Çimento”, uzmanlardan oluşan bağımsız bir jüri tarafından “İş Güvenliği Performansının Geliştirilmesi” kategorisinde ödüle layık görülmüştü.

“DuPont İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Ödülleri, endüstriyel şirketler için bir gösterge”

DuPont Sürdürülebilir Çözümler İş Birimi Başkanı James R. Weigand, "Geçen on yıl içerisinde DuPont İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Ödülleri, endüstriyel şirketler tarafından iş yerleri için bir güvenlik ve sürdürülebilirlik göstergesi olarak kabul edildi. Daha da önemlisi, hayat kurtarma ve çevreyi koruma hedefine sahip girişimlerin duyurulmasına da yardımcı oldu" şeklinde konuştu. 

Bölgede uzmanlığı kabul görmüş çeşitli güvenlik, sağlık ve çevre kurumlarından seçilen bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek olan DuPont İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Ödülleri 2015 yılı başvuru kayıtları, DuPont Sürdürülebilir Çözümler tarafından kabul edilmeye başlandı. 1 Şubat 2015 tarihine kadar gönderilmesi gereken başvuru formuna www.dssa.dupont.com   adresinden ulaşabilir; başvurularınızı projenin özeti ile birlikte 27 Şubat 2015 tarihine kadar gönderebilirsiniz.  

İki yılda bir gerçekleştirilen DuPont Güvenlik ve Sürdürülebilirlik Ödülleri yarışması, güvenlik, sürdürülebilirlik veya operasyonel mükemmellik kategorilerinden birinde önemli başarılar sergileyebilen tüm şirketlerin ve kurumların başvurularını kabul ediyor.  Her kategorinin bölge birincileri 2015’in ikinci yarısında açıklanırken; küresel birinci ise 2015 üçüncü çeyrekte yapılacak bir ödül töreni ile duyurulacak.  Ödüller; Görünür /Hissedilir Yönetim Taahhüdü, Kültürel Dönüşüm, Performans İyileştirme, Inovasyon ve Paydaş Katılımı da dahil olmak üzere belirli kriterlerde verilecek. Kazananların tamamı tören sırasında bir kupa ve sertifika alacak.  

Yeni kategori: “Operasyonel Mükemmellik”

Bu yıl DuPont İş Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde “Operasyonel Mükemmellik” adı altında yeni bir kategori açılıyor. Operasyonel Mükemmellik Küresel Uygulama Lideri Brian Rains yeni kategori ile ilgili olarak "Bu kategorinin eklenmesi, operasyon performansı ile kurum ayak izinin azaltılması arasındaki doğru orantıyı göstermektedir" şeklinde konuştu ve sözlerine "Güvenlik ve sürdürülebilirlik alanlarındaki iyileştirmeler tek başına, operasyonel iyileştirmelerin desteği olmadan gerçekleştirilemez" diye devam etti.


Geri Dön