13 / 05 / 2024

Durgunluğa karşı yeni projeler geliyor

Durgunluğa karşı yeni projeler geliyor

Küresel krizin daha da ağırlaşması beklentisine karşılık sektöre yön veren inşaat şirketleri 2009'da yepyeni projeleri hayata geçirecek.



İnşaat firmaları durgunluk sarmalının yıl sonunda kırılacağını öngörerek yeni yıla yepyeni projelerle giriyor. Ağaoğlu, bu yıl 5 bin konut için kolları sıvarken, Teknik Yapı bin konut satmayı hedefliyor. Düşük metrekareli Adres projesiyle sektörü hareketlendiren Dumankaya ise butik projelere devam edecek.

AĞAOĞLU ATAKTA

Bu yıl 5 yeni projeye start vereceğini açıklayan Ağaoğlu Genel Müdürü Hasan Rahvalı yeni projeler hakkında şu bilgileri verdi: "Yılın başında satışa sunacağımız 1.500 konutluk Bahçelievler projesi B ve B+ gelir grubuna hitap ediyor. Avrupa yakasında gerçekleştireceğimiz bir başka proje, Seyrantepe'de yapımına devam edilen Galatasaray'ın yeni stadının bitişiğine inşa edeceğimiz ve İstanbul'un simgesi olacağına inandığımız çok katlı tek blok.

Yine yeni yılın ilk çeyreğinde Ayazağa'da 1.000 konutluk bir başka projeye başlayacağız. Diğer yandan, Doğu Ataşehir'deki yeni projemizin ilk etabında 1.000 konut bulunacak. Proje toplamda 3 bin konutluk olacak. 2009'a damgasını vuracak diğer bir projeye de Yeniköy'de başlayacağız. Orada rezidans ve 80 odalı bir butik otel planlıyoruz." Dumankaya'nın da 2009 ajandasında beş proje yer alıyor.

Uğur Dumankaya "Ataşehir'de yine Adres projesi gibi butik olan ve stüdyo, 1+1 ve ev-ofislerden oluşan 90 dairenin yer alacağı bir proje ile başlayacağız. Bu yıl içerisindeki en büyük projemiz ise Göztepe projesi olacak. Proje 3 kulenin birleşmesiyle toplamda 1010 rezidans daire ve bir de alışveriş merkezinden oluşacak.

Bunun yanı sıra Kurtköy 'de 465 dairelik bir projeye daha başlayacağız. Daha sonra 220 daireden oluşacak Akdeniz Evleri'nin 2. etabına başlayacağız. Son olarak da 50 villadan oluşan Villa Gizli Bahçe projesiyle birlikte 2009 yılını geride bırakacağız" diye konuştu.

İLK LANSMAN TEKNİK YAPI'DAN

Hafta başında Upcity'yi tanıtarak yılın ilk konut lansmanını yapacak olan Teknik Yapı ise bu yıl 1000 konut satışı yapmayı hedefliyor. Kurtköy'de Alize Park Evleri'ni tamamlayan Beşyıldız Yuvataş firması da yine Kurtköy'de 450 konutluk bir başka proje gerçekleştirecek. Bahçeşehir'de Banu Evleri'nin satışını sürdüren Hasanoğlu İnşaat da 350 konutluk Opal Park'ı 2009 içinde hayata geçirecek.

Bugün

Geri Dön