Kim Kimdir?

Durmuş Döven​ kimdir? Kaç yaşında?

Reysaş GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven​ kimdir? Durmuş Döven kaç yaşında? İşte ayrıntılar... İlk ve ortaokul eğitiminden sonra ticaret lisesinde öğrenimine devam etmiştir

Durmuş Döven, 18 Nisan 1961 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İlk ve ortaokul eğitiminden sonra ticaret lisesinde öğrenimine devam etmiştir. Lise mezuniyetinin ardından Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü'ne devam etmiş ve daha sonra Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü'nü tamamlamıştır. Ayrıca Maltepe Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Durmuş Döven, öğrenmek ve okumak konusunda büyük bir tutkuya sahiptir ve halen üniversitelerde dersler vermektedir ve konferanslara katılmaktadır.

 

Döven, 1978 yılında küçük bir sermaye ile ticaret hayatına adım atmıştır. Henüz lise ikinci sınıf öğrencisiyken Çıkrıkçılar Yokuşu'nda ilk ofisini açmıştır. Aynı zamanda okuluna devam ederek çalışmalarını sürdürmüştür. İlk olarak mefruşat ve dekorasyon alanında faaliyet gösteren bir şirket kurmuş ve çoğunlukla bankaların işlerini üstlenmiştir. Daha sonra bir müşavirlik firması kurmuş ve büyük yabancı şirketlere danışmanlık yapmıştır. Aynı zamanda inşaat sektörüne adım atmıştır ve Ankara'da birçok banka şubesinin inşasını gerçekleştirmiştir. Sadece Ankara'da değil, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde de inşaat projelerine devam etmiştir. Ayrıca, çelik konstrüksiyon alanında fabrikalar ve diğer sanayi tesisleri inşa etmiştir. İş hayatıyla birlikte okul hayatına da devam etmiştir.

Kendi otomobil bayiliği işinden başlayarak lojistik sektöründe büyük bir şirket haline gelen Durmuş Döven, Reysaş ile önemli adımlar atmış ve hizmet sektöründe tanınan bir isim olmuştur. İş hayatına 1978 yılında başlamış ve birçok başarılı girişimde bulunmuştur. Günümüzde 600'den fazla özmal tırı, 2'si aktif 7 demiryolu istasyonu, 1000 vagonu, 1000 tren konteyneri, 38 depo, 19 TUV Türk Muayene İstasyonu İşletmesi, 600 istif makinesi, GES tesisleri, Türkiye'nin en büyük endüstriyel yem bitki alanları, besi üretim çiftliği, 2 Hilton Oteli ve 2 halka açık şirketi bulunan büyük bir yatırım ve organizasyon şirketine sahiptir.

Durmuş Döven, Reysaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda "Türkiye'nin Depocusu" olarak da bilinmektedir. Gelecek beş yıl içinde lojistik depo alanını 1,2 milyon metrekareden 1,5 milyon metrekareye çıkarmayı hedeflemektedir.