Durmuş Topçu'nun tercihi Mayavera'da villa!
Uluslararası kimya devi Dow Chemical'ın Türkiye'deki ayağı Dow Türkiye Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, iki yıldır Çekmeköy'deki Mayavera sitesinde üç katlı bir villada oturuyor
Nurten Erk Tosuner bu hafta Dow Türkiye Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu'nun ailesiyle birlikte 2 yıldır oturdukları Çekmeköy'deki villasına konuk oldu. Uzun yıllar Soyak Göztepe'de oturduklarını söyleyen Topçu, "2000-2002 yılları arasında Almanya'da müstakil bir evde yaşayınca, bahçenin tadını aldık. İstanbul'a dönünce hem bahçe özlemi hem de oğulumuzun okulu nedeniyle rezidanstan villaya geçtik" diye konuştu.
Uluslararası kimya devi Dow Chemical'ın Türkiye'deki ayağı Dow Türkiye Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, iki yıldır Çekmeköy'deki Mayavera sitesinde üç katlı bir villada oturuyor. Uzun yıllar Soyak Göztepe'de oturan Topçu Ailesi, 2000-2002 yılları arasında Almanya'da bahçeli müstakil bir evde yaşamış. Almanya'da bahçeli evin tadını alan aile, İstanbul'a döndükten 5 yıl sonra oturdukları rezidansı bırakıp, yeniden müstakil bir eve taşınmış.
Mayavera'daki evlerine iki yıl önce taşındıklarını söyleyen Durmuş Topçu, rezidanstan neden taşındıklarını şu sözlerle anlatıyor: "Depremden sonra Soyak Göztepe'ye taşınıp 7 yıl oturduk. Orada da çok keyifli zaman geçiriyorduk. Görevim nedeniyle iki yıl Almanya'da yaşamak durumunda kaldık. O dönemde bahçeli bir evde oturduk. Döndüğümüzde yine rezidansta 5 yıl geçirdik. Orası da kendi evimiz. Orayı kiraya verip, buraya 2007 yazında geldik. Buraya gelmemizde bahçeli bir hayatı özlememizin yanısıra, oğlumuzun okulunun Ömerli'de olması da önemli rol oynadı. Burası okula çok daha yakın."
İLK ZAMANLARDA ZORLANDIK
Durmuş Topçu, Göztepe'den Çekmeköy'e ilk taşındıkları zaman eşi Nermin Hanım ve oğlu Emre'nin çok zorlandığını söylüyor. "Emre bütün arkadaşlarını, eşim bütün arkadaş çevresini biraz uzakta bıraktığı için çok zorlandı" diyen Durmuş Topçu, bahçeli ev yaşamının da ilk zamanlarda bütün aileyi zorladığını belirtiyor. Durmuş Bey, "Böyle bir evde ne kadar site desteği olsa da herşeyle kendiniz birebir ilgilenmek durumunda kalıyorsunuz. Ayrıca bahçe keyifli ama ekstra masrafları var" diyor. Mayavera'yı oğlu Emre'nin okuluna gidip gelirken farkettiklerini söyleyen Durmuş Topçu, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Şehre çok yakın ama bahçeli ve modern bir site olması bizi çok etkiledi. Aslında daha önce başka sitelere de bakmıştık ama onlar biraz daha şehre uzak geldi."
EVİMİZİ MAKETTEN ALDIK
Site henüz yapım aşamasındayken baktıklarını söyleyen Durmuş Topçu, "Evimizi maketten aldık. İki ay düşünüp taşındık. Hesap kitap yaptık. Projenin bitimini gözümüzde canlandırdık. Bittiğinde de sürprizler yaşamadık. Proje aşamasında aldığımız için kredi kullanmadık" diye konuşuyor. Bahçeli bir eve taşındıktan sonra doğayı yeni yeni keşfetmeye başladıklarını belirten Durmuş Topçu, şunları söylüyor:
"Yolda yürürken çiçeklere, ağaçlara dikkat etmeye, bahçeyle uğraşmaya başladık. Kışı kış gibi, yazı yaz gibi yaşıyoruz. Baharda ilk işimiz bahçeyi gezmek oluyor. Bahçeli bir evde yaşamak bize sabırlı olmayı öğretti. Her sabah ya da her akşam başka bir çiçeğin açtığını görüyoruz. Artık haftasonları bir yere gitmek, evimizi bırakmak istemiyoruz. Haftasonları kahvaltılarımız çok keyifli oluyor. Misafirlerimizle bahçede barbekü yapıyoruz. Oğlumuzla bahçede top bile oynuyoruz."
Yalıtımı doğru yapılmış evde yaşamak çok önemli
İŞİ gereği binaların yalıtımıyla özel olarak ilgilenen Durmuş Topçu, oturdukları evin bu yönünden çok memnun. Durmuş Bey, bu konuda şöyle konuşuyor: "Sitedeki evlerin yalıtımları çok doğru yapılmış, doğru malzemeler kullanılmış. Yalıtım komplike bir iş. Burada hem bizim malzemelerimiz, hem de başka malzemeler değişik amaçlı yalıtımlarda kullanılmış. Evimizin ısı ve ses yalıtımından çok memnunuz. Isınma harcamamız bizim büyüklüğümüzdeki diğer birçok eve göre düşük seviyede."
Ormanda yürüyüş yapıyoruz
ORMANA çok yakın olmalarının avantajını yaşadıklarını söyleyen Durmuş Topçu, "Sabahları ormanda, yeşiliklerin içinde temiz havada yürüyoruz. Sitenin içinde her türlü spor aktivitesi için ortam var. Zaman zaman onları kullanıyoruz. Bazen haftasonu sabah kahvaltı yaparken, komşularla anında organize olup akşam için program bile yapabiliyoruz" diye konuşuyor.
Salatalık domates yetiştiriyoruz
Bahçelerinde küçük bir bölümü de organik tarım yapmaya ayıran Durmuş Topçu, "Ayırdığımız minik bölümde salatalık, domates, maydanoz gibi sebzeleri üretiyoruz. Aslında buna merak salınca organik ürün yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu gördük. İlaçlamadan doğal ortamda ürünleri korumanın kollamanın ne kadar zor bir iş olduğunun farkına vardık. Kapruz bile yetiştirdik ama olgunlaşamadan saksağanlar yedi" diyor.
Nurten Erk TOSUNER/Hürriyet Emlak