29 / 04 / 2024

Dursun Boran Alkent 2000'e açtığı aidat davasını kazandı!

Dursun Boran Alkent 2000'e açtığı aidat davasını kazandı!

Dursun Boran 'ın açtığı aidat davasına darp karıştı


 




Dursun Boran oturduğu siteye açtığı aidat davasını kazandı. Sitenin avukatı mahkemenin bu kararı usulen verdiğini iddia etti. Avukat Yağan ayrıca Boran hakkında darp davası açtı

İstanbul'un yeni yaşam alanlarından biri olan Büyükçekmece'deki Alkent 2000'de Çamlıca Sitesi'nde sular durulmuyor. Alkent 2000'in seçimler sonrası mahalle statüsüne kavuştuğunu savunan gazeteci Dursun Boran, otorduğu Çamlıca Sitesi'nin aleyhine açtığı icra davasının mahkeme tarafından reddedildiğini belirterek, mahallede aidat toplanamayacağını iddia etmişti.

'ASILSIZ İDDİALAR VAR'
Alkent 2000 Çamlıca Sitesi avukatı Poyraz Yağan'dan cevap gecikmedi. Boran'ın kanıt olarak kullandığı ret kararının mahkemece usulen verildiğini savunan Yağan, Alkent 2000'in mahalleye bağlı bir site olduğunu savundu. "Mahalle, yerel idari birimdir. Her site zaten mahalleye bağlıdır ancak ortak kullanım alanları için yönetim planı oluşturup aidat toplama hakkını kat mülkiyeti kanunu vermektedir" diyen Yağan, "Alkent inşa edilirken yönetim planları, ileride uyuşmazlıkların önlenmesi için tapuya şerh edilmiştir, yönetim, ortak yapıların korunması için aidat toplama hakkına sahiptir" dedi. Yağan, site yönetiminin asılsız iddialarla da zan altında bırakılmaya çalışıldığını iddia etti. Dursun Boran aleyhine başlattığı icra takibi kesinleşince 24 Şubat günü evine haciz işlemleri için gittiğini iddia eden avukat Poyraz Yağan, "Tespitleri tamamlarken eve gelen Boran ağza alınmayacak hakaretler yağdırarak üzerime saldırdı. Göğsümü yumruklayan ve kollarımdan tutup beni tartaklayan Boran, ben evden kaçmak isteyince arkamdan koşarak kafama kalem saplamak istedi. Kalem, araya giren nakliyecinin eline saplandı" dedi.

RAPOR ALDI
Adli Tıp'tan darp raporu alıp konuyla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Yağan, "Benzer şekilde mahkemede de bana 'hayasız' diyerek hakaret etti, bu konuda da şikayet dilekçem bulunmaktadır" diye konuştu.
Sabah-Nurdeniz Erken


Geri Dön