Kent Haberleri

Dursun Özbek'ten Florya projesi açıklaması: 97 metrekarelik bir konut projesi yapmak ana hedefimiz!

Galatasaray Kulübü, gayrimenkul projeleri ve kulüp taşınmazları konusunda yetki istemek için yaptığı bugünkü genel kurul toplantısında, Dursun Özbek önemli açıklamalarda bulundu. 

Dursun Özbek, Florya projesiyle ilgili İstanbul'daki Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan genel kurul toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Sporx, Özbek'in açıklamasını sosyal medya hesabı X'ten paylaştı.. İşte o açıklama... 

Dursun Özbek: "Florya'dan Kemerburgaz'a taşınarak bu arazilerin üzerinde yaklaşık 97 metrekarelik bir konut projesi yapmak ana hedefimizdir. Daha önceki yetki genel kurulunda da tartıştığımız bir konu vardı. Florya arazisini nasıl geliştireceğiz, nasıl yapmak lazım? Bunun için tartışmıştık. 

İki model vardı. Birincisi kulübün kendi imkanlarıyla yapması vardı. Diğeri ise bir proje ortağının tüm maliyeti üstlendiği hasılat paylaşımı şekilde yapmak vardı. 

Mayıs 2022'de bu projede muhtemel rakamlarını görmek maksadıyla bir çalışma yaptık. O zaman da ifade ettik, bu projenin en karlısı bunu kendimiz yapmamız olarak görülüyordu. Ancak sonrasında yaşanan gelişmeler bizi hasılat paylaşımı yapmaya itti. İnşaat maliyetleri çok fazla arttı. İnşaat maliyetleri 2024 yılı itibariyle konut satışıyla oranladığımızda maliyetlerin daha da arttığı görülüyor. 

Bankalar Birliği'ne ödediğimiz faiz oranında baya bir yükselme oldu. Yüzde 15'ten yüzde 51'e kadar çıktı. Yani yılda yaklaşık 35 milyon dolar faiz öder hale geldik. Bu inşaatı yapmak için yaklaşık 150 bin metre arasında bir kapalı saha yapmak zorundasınız. 

Ayrıca bunların tümü satılabilir alan değil. Bizim yapılandırma anlaşmasının içinde olduğumuzu düşünürsek, borçlanma yasağımızın olduğunu düşünürsek, Galatasaray'ın mali yapısını düşünürsek bunun Galatasaray tarafından yapılmasının mümkün olmadığını görürsünüz." dedi. 

Galatasaray'ın son gayrimenkulü olan Florya Tesisleri satışına tepki! 70 milyon euro için satılması mantıklı değil!