Dış Piyasalar

"Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?

Ülkelerini terk eden milyonlarca ABD vatandaşı yurt dışında çeşitli ülkelerde yaşıyor. Peki milyonlarca kişi ABD’ye göç etmeye çalışırken ABD vatandaşları neden ülkelerinden ayrılıyor? İşte yanıtları… Ancak araştırmalar,  dünyada pek çok insanın yaşamayı arzuladığı bu ülkenin vatandaşlarının da göç yollarına düştüğünü ortaya koyuyor

Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en fazla göç alan ülkelerinin başında. Ancak araştırmalar,  dünyada pek çok insanın yaşamayı arzuladığı bu ülkenin vatandaşlarının da göç yollarına düştüğünü ortaya koyuyor.

“DÜŞLER ÜLKESİNDEN” NEDEN GİDİYORLAR?

ABD vatandaşı milyonları bulan sayıda kişi, ülkelerini terk ederek başka ülkelere yerleşiyor.  “Düşler Ülkesi” olarak anılan aynı zamanda bir “göçmenler ülkesi” olan ABD’nin kuruluşunda da göçmenler var. Her yıl Green Card başvurusuyla ya da başka yollarla milyonlarca kişi bu ülkeye  gitmeye çalışıyor.  Böylesi cazibe merkezi bir ülkenin vatandaşlarının hiçbir yere kımıldamayacağı düşünülse de aslında gerçek böyle değil. Pek çok ABD vatandaşı da ülkelerini geride bırakarak, dünyanın başka yerlerine yerleşiyor.

SEÇİMLERDEN SONRA KANADA’YA GİTMEK İSTEYENLER ARTTI

Haber Global’in haberine göre, 2004'te George W. Bush'un, 2016'da Donald Trump'ın, 2020 yılında da  Joe Biden'ın seçim galibiyetinin ardından, Google Trends kayıtlarına düşen ilginç bir bilgiye göre, ABD’de patlama yaşanan arama “Kanada'ya taşınmak”  araması oldu. ABD Yüksek Mahkemesi tarafından kürtaj hakkı aleyhine verilen karar  üzerine de aynı arama patlama yaptı.Ülkelerini terk eden milyonlarca ABD vatandaşı yurt dışında çeşitli ülkelerde yaşıyor.

 

Peki milyonlarca kişi ABD’ye göç etmeye çalışırken ABD vatandaşları neden ülkelerinden ayrılıyor? İşte yanıtları…

 

YÜZDE 15’İ ÜLKEYİ TERK ETMEK İSTİYOR

Gallup anketinden çıkan ilginç sonuçlara göre ise ABD vatandaşlarının yüzde 15’lik bir bölümü, doğru şartlar altında yurt dışına gitmeyi düşüneceklerini belirtti. Kent Üniversitesi’nde göç alanında çalışmalarda bulunan Dr. Amanda Klekowski von Koppenfels, ABD'de  küçük bir azınlığın ise ülkelerini siyasi nedenlerle terk ettiğini vurguluyor.

YURT DIŞINDA YAŞAYAN ABD’Lİ SAYISI NE KADAR?

Dünyanın en fazla göçmen nüfusunu barındıran ülkesi olan ABD, yurt dışına göçmen veren ülkeler arasında ise 26’ıncı sırada bulunuyor.

BM ve Dünya Bankası’nın raporlarına yansıyanlara göre, ülkelerinde yaşamayan ABD doğumlu kişilerin nüfusu 2020 itibarıyla 2.8 milyon’u buluyor.

NEREYE GİDİYORLAR?

BM raporlarında yer alan verilere bakıldığında, Ülkesinden göç eden ABD’liler dünyanın hemen hemen her ülkesine dağılıyorlar.  ABD’lilerin gittiği ülkeler arasında başta Meksika bulunuyor ve 750 bin civarı ABD vatandaşını ağırlıyor. Bu ülkeyi Kanada 300 bin civarında ABD’li ile takip ederken,  kalan diğer ülkelerde bulunan ABD vatandaşı rakamı 50 bin’den 200 bine varan rakamlarla değişiyor.

Elon Musk’ın hedefinde Twitter’dan sonra o platform mu var?

Tam 3 yıldır kısıtlama uygulanıyordu! Çin’de pasaport ve vize işlemleri yeniden başlıyor…

Bosch Hava Temizleme Makinesi kaç TL? 29 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Bu haber çalışan kesimi üzecek! 2023’te az tatil çok iş!