29 / 04 / 2024

Düsseldorf Fortuna spor kompleksini Peker Holding inşa edecek!

Düsseldorf Fortuna spor kompleksini Peker Holding inşa edecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Peker Holding, Fortuna Düsseldorf’un yeni inşa edilecek spor kompleksi binası için düğmeye bastı.



Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı da bünyesinde barındıran Peker Holding, Avrupa’da ses getirmeyi sürdürüyor. Türkiye, İspanya, İngiltere ve Almanya’da faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Peker Holding, şimdi de futbol kulübü Fortuna Düsseldorf’un yeni spor kompleksi binası için Alman ekiple el sıkıştı. Yaşanan gelişmelere göre, Peker Holding ile Fortuna arasında imzalar atıldı. İmzalanan sözleşmeye göre kompleksin inşasını ve işletmesini Peker Holding tarafından bu amaca özel olarak kurulan PekFor 95 GmbH şirketi gerçekleştirecek.

Alman basınında da ses getiren projede, Fortuna Kulübü, spor kompleksinin kiracısı olacak. Üç kat üzerine kurulan ve yaklaşık 6 bin 300 metrekarelik dev alana sahip kompleks ile lisanslı, U23 ve U19 oyuncuları için tasarlanan bölgeler ilk defa tek bir çatı altına toplanacak.

Düsseldorf Fortuna spor kompleksini Peker Holding inşa edecek!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Peker Holding Almanya Genel Müdürü Murat Beyazyüz, “Bu projenin genç yeteneklerin teşvik edilmesi ve lisanslama çalışmaları açısından da değerli olduğunun farkındayız. Aile, gelenek, çeşitlilik, dayanışma ve şeffaf iletişim değerleri Peker için olduğu kadar Fortuna Düsseldorf için de çok önemli. Bu anlamda Fortuna Düsseldorf Futbol Kulübü ile ortak bir yaklaşıma sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Bu proje kulübün vizyonunu tüm kesimler için daha da somut hale getirdi. Düsseldorf’taki önceki projelerimizde olduğu gibi, belediye ile yapılan görüşmeler de çok yapıcı ve güvene dayalı olarak devam ediyor. Bu projede belediye ve kulüp ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Fortuna CEO’su Thomas Röttgermann ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Peker Holding’in Düsseldorf’ta tanınmış ve saygın bir şirket olduğunu belirterek, “Kulübümüzü geleceğe yatırım yapar konuma getirdik. Taslak sözleşmeler tamamlandıktan sonra yönetim kurulu projeyi kesin onay için denetim kuruluna sunacak." ifadelerini kullandı. Fortuna Futbol ve Geliştirme, İletişim ve KSS’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Allofs da Peker Holding ile kurulan ortaklığın kendilerine yeni yollar açacağını kaydederek, “Bu adım, spor sektörü için bir kilometre taşıdır. Peker Holding'e, özellikle Covid-19 döneminde özverili yaklaşımı için teşekkür ederiz.” dedi.

Projeyi kişisel olarak da desteklediklerini de kaydeden Düseldorf Belediye Başkanı Dr.  Stephan Keller ise konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Fortuna Düsseldorf Futbol Kulübü’nün sadece sahada galibiyeti değil, aynı zamanda işleyen bir altyapıya da sahip olmayı hedeflemesi sevindirici. Bu nedenle projeyi destekliyorum ve belediye meclisinden mülkün devrini onaylamalarını istiyorum."
 

Peker GYO'nun Yönetim Kurulu'na 2 yeni üye! 


Geri Dön