Mortgage

Düşük faizli krediyle ev almak isteyenler dikkat! Bakanlık hazırlıklara başladı!

Düşük faizli krediyle konut sahibi olma fırsatı için beklentiler arttı. 0,70'in altında oranla 15 yıl geri ödeme fırsatı sunulan kampanya merakla bekleniyor. İşte detaylar... Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamalarından sonra vatandaşlarda beklenti oluşurken, konunun uzmanı Muhammet Dinç önemli açıklamalar yaptı

Yeni yılın gelmesiyle birlikte konut sektöründe milyonlarca vatandaş hükümetten gelecek düşük faizli konut kredisi müjdesi için beklentiler arttı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamalarından sonra vatandaşlarda beklenti oluşurken, konunun uzmanı Muhammet Dinç önemli açıklamalar yaptı.

Muhammet Dinç açıklamasında bankaların kullandıracağı kredilerin yüzde 0,70'in altında olacağı ve bunun geri ödemesinin de 15 yıla yayılması istendiğini kaydetti.

Yine verilen detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konut sektörünü canlandırmaya dönük "gerçek mortgage" hazırlıklarının olduğu yönündeki açıklamaları, gayrimenkul sektörünün yeni yıldan beklentilerini artırmıştı.

VATANDAŞLAR YENİ YILDA BEKLENTİ İÇİNE GİRDİ

Ahaber'in aktardığı detaylara göre, fiyat artışları sebebiyle konut sahibi olma hayallerini erteleyenler için Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamalarının umut verici olduğunu belirten Dinç, sektörün ve vatandaşın 2023 yılında bu hayalleri gerçekleştirmek adına büyük bir beklenti içine girdiğini kaydetti.

DÜŞÜK FAİZ VE UZUN VADE BEKLENTİSİ VAR

Yine verilen detaylara göre, konut sahibi olmak isteyen ancak bütçe sorunu yaşayanların taleplerinin 6 başlıkta toplandığını dile getiren Muhammet Dinç,  "Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı çalışmalar sonucu vatandaşta ve sektör temsilcilerinde büyük bir heyecan oluştuğunu ve gelecek yıla ilişkin beklentilerin arttığını söyledi. Açıklamasında projenin ocak ayı içinde hayata geçmesinin ümit edildiğini kaydeden Dinç, saha çalışmalarında da gözlemledikleri kadarıyla konut sahibi olmayanlara öncelik verilmesi yönünde bir beklenti olduğunu söyledi. Aynı zamanda yeni alınan konutların belirli bir süre satılmaması şartının da getirilmesi talebi dikkat çektiğini söyleyen Dinç, bankaların kullandıracağı kredilerin yüzde 0,70'in altında olacağı ve bunun geri ödemesinin de 15 yıla yayılması istendiğini de belirtti.

GERİ ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Dinç açıklamasında ödeme takvimi konusundaki bir diğer talebin ise geri ödemelerin 1 ya da 2 yıl sonra başlaması yönünde olduğunu kaydederek, "Uygulamanın orta gelir grubundaki vatandaşların alabileceği konutlarda geçerli olacağına yönelik de bir beklenti oluşmuş durumunda." dedi.

BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI

Dinç açıklamasında konut finansmanına sağlanacak destek için hükümetin yaptığı çalışmalara ilişkin de haberler çıktığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanlığının konut projesiyle fiyat artışlarının önüne geçmek için hazırlık yaptığına değindi.

HEDEF İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YARARLANMASI

Vatandaşa ve sektör temsilcilerine uyarılar da yapan Dinç, iyi niyetle hayata geçirilmesi beklenen konut projesini manipüle etmek isteyenlerin olacağını kaydederek, vatandaşların uyanık olması gerektiğini belirtti. Dinç, "Fahiş fiyat artışlarına da müsaade edilmemelidir. Burada önemli olan gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşları konut sahibi yapabilmek olmalıdır." diye konuştu.

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi?