03 / 05 / 2024

Duvar kağıdı markası Rasch Türkiye'de!

Duvar kağıdı markası Rasch Türkiye'de!

Tasarımcıları arasında Salvador Dali'nin de bulunduğu, duvar kağıdı sektöründe 100 yılı aşkın süredir öncü marka Rasch artık Türkiye'de



Almanya'da kurulduğu ilk günden beri hedefi yenilikçi tasarımlarla yüksek kalitede ürünler geliştirmek ve pazarlamak olan Rasch, bugün Avrupa'nın lider duvar kağıdı markaları arasında ilk sıralarda yerini alıyor.

Rasch'ın başarı hikayesinde sayısız yenilikçi girişimler yer alıyor. Bu girişimlerden en önemlisi ise, Bauhaus'un tüm dünyada mimarlık ve sanat için lider akademi olarak kabul gördüğü dönemde, Rasch'ın Dessau Bauhaus ile yürüttüğü işbirliği olmuştur. 1918 yılında Bauhaus'un manifestosu haline gelen “Bütün yaratıcı aktivitelerin tamamının en temel ve önemli amacı “bir bina”dır. Güzel sanatların en soylu fonksiyonu, binaların dekorasyonudur” yaklaşımı ile mimarinin içindeki  tüm güzel sanatların sentezini işaret eden bu düşünce, Rasch'ın kurucularını Dessau Bauhaus sanatçıları ile işbirliği içinde çalışmaya yöneltmiştir.

1929 yılında, Rasch “Bauhaus Wallpapers” adlı ilk koleksiyonunu pazara tanıtmıştır. O güne kadar daha önce benzeri görülmemiş tasarımları, desenleri ve zengin renk çeşitliliği ile bu koleksiyon mimarlık ve tasarım çevrelerinde yoğun bir ilgi ve beğeni uyandırmıştır.

1933 yılında Bauhaus'un kapanması  ile birlikte, koleksiyonlarını kendi markası ile devam ettirme kararı alan Rasch, bugün dünyada duvar kağıdı sektörünün öncü markaları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Dünyada, ilk kez Bauhaus tarafından üretilmeye başlanmış endüstriyel ürünlerden üretimine hala devam edilen tek ürün Rasch duvar kağıtlarıdır. Bu da markanın dünya endüstriyel tasarım tarihindeki önemli rolünü pekiştirmektedir.

1950'lerin başında, Rasch modern ve dekoratif duvar kağıdı üretimine ağırlık vermeye ve bunun için koleksiyonlarında sadece Almanya'nın değil, aynı zamanda dünyanın önde gelen tasarımcılarıyla çalışmaya başlamıştır. Bu isimlerin en önemlilerinden biri kuşkusuz Rasch'ın 1960'larda birlikte çalıştığı Salvador Dali'dir.

Rasch, tasarımını dünyaca ünlü tasarımcı ve mimarlarla hazırlayarak 1992'de pazara tanıttığı “Zeitwande” koleksiyonu ile Deutsche Designerclub'dan Art Directors Club Deutschland'e kadar birçok mimarlık ve tasarım kurumunun ödüllerine layık görülmüştür. “Zeitwande” koleksiyonu aynı zamanda New York, San Francisco ve Münih'in önde gelen tasarım müzelerinde de kullanılmıştır.

Rasch, dünyaca ünlü tasarımcılarla çalışma geleneğini bugün de sürdürmektedir. 2005 yılında tanıtılan “Colorflage” koleksiyonu, ünlü tasarımcı Markus Benesch tarafından hazırlanmıştır. Ünlü tasarımcı Bernard Holzapfel liderliğindeki Rasch tasarım ekibinin geliştirdiği, eşsiz tasarımla birleştirilmiş yüksek kaliteli duvar kağıtları, dekorasyonda benzersiz tasarım olanakları sunmaktadır.

AIT (Architecture Magazine) ve EuroDecor dergileri tarafından birçok kez ödüllendirilen Rasch'ın bugünkü marka başarısının en önemli nedenlerinden biri de, markanın kurulduğu günden beri “klasik” bir duvar kağıdı üreticisi olmak yerine tüketicilerine üretimden servise kadar tüm bir hizmet paketini sunmasıdır.

"Rasch changes your walls" mottosu ile Türkiye'de de kendi kitlesini yaratmış olan Rasch Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İngiltere, Kanada ve Rusya'dan sonra şimdi Türkiye'de!

Duvarlarda “Klasik” bir “Romantik”!

Rasch'ın 30 yılı aşkın süredir en beğenilen koleksiyonlarından olan Trianon, duvar kağıdında artık “modern” bir klasik. Trianon koleksiyonu, son 300 yıllık tasarım tarihinde “stil” üzerine derin bir çalışma ve “stil”e yeni bir yorum. Barok'tan Romantik'e, tüm zamanlarda tasarımcılar o dönemin izlerini duvar kağıtlarına yansıttılar. XIV.Louis'den XVI. Louis dönemine kadar tasarlanmış özel Barok tasarımları Trianon koleksiyonunda bir kez daha yorumlandı. Koleksiyon'da Marie Antoinette dönemine ait  Rococo döneminin izleri kadar, Romantik İmparatorluk desenleri de yerini alıyor. Tam da bu nedenle, Trianon, hem klasik dönemcilerde, hem de romantik akım meraklılarında hayranlık uyandırıyor. 
 
SOFT SENSES KOLEKSİYONU

Tutkulu ve sıradışı  duvarlar!

Tutkunun sıradışı çekiciliğini ve güzelliğini yansıtan Soft Senses koleksiyonu, ışıltılı efektler, bronz, altın ve gümüş gibi metalik ve koyu tonların olağanüstü uyumuyla mekanlarda farklı bir yolculuk vaad ediyor. En yüksek kalitede malzeme seçimi ve üretim tekniği, serinin “el işçiliği” ile üretildiği hissini yaratıyor. Daima varolandan daha fazlasını arzu edenler için, Soft Senses yeni ve farklı bir koleksiyon olarak yerini alıyor. 

CHELSEA KOLEKSİYONU

Londra şıklığı şimdi duvarlarda!
 
Chelsea koleksiyonu, Londra'nın tüm şıklığını duvarlara taşıyor. Koleksiyonda grafik desenler, çiçekli desenler ve çok çeşitli dokular hayat buluyor. Değişik dokular dekorasyonun en belirgin özelliği olarak öne çıkıyor. Elegan parlaklık efektleri ile göz alıcı görsellikte bir kaliteyi beraberinde getiren koleksiyon, Londra şehir romantiklerinin asaletini ve zerafetini mekanlara taşıyor. 
 
 BAMBINO KOLEKSİYONU

Şimdiki çocuklar Princess Lillifee ve Capt'n Sharky'yi konuşuyor!
 
Rasch'ın birbirinden özel koleksiyonlarına eklediği en yeni serisi Bambino, çocuklar için heyecan verici ve modern  bir koleksiyondur. Rahatlatıcı renkleri ve özel desenleri ile kısa sürede çocuk odaları dekorasyonu için dünyanın en başarılı koleksiyonları arasında yerini alan Bambino, birbirinden neşeli, huzurlu, mutlu desenleri ile çocuklar kadar anne ve babaları da gülümsetiyor. Küçük çocuklar için pembe ve mavi rengin ağırlıklı olduğu serilerde kumaş etkisi veren fil deseni, daha büyük çocuklar için yerini gece uykularının kahramanı olabilecek korsanlara bırakıyor. Özellikle kız çocukları için tasarlanmış The Princess Lillifee serisi, lisanslı bir seri olarak koleksiyonda yerini alıyor. Pembenin birçok tonunun kullanıldığı bu seride, prenses ve arkadaşlarının maceraları çocuk odalarının duvarlarında yeni hayal pencereleri açıyor. Capt'n Sharky koleksiyonu ise maceraperest erkekler için yeni bir hayal kahramanı yaratıyor. İnsan sağlığına zararlı hiçbir katkı maddesi içermeden Avrupa standartlarına uygun üretilmiş olan bu seriyle annelerin içi daha da rahat.

Neden duvar kağıdı?

İç mimari ve dekorasyonda, duvar kağıdı boyaya göre son yıllarda giderek yükselen bir ilgiyle tercih ediliyor. 2010 yılında da dekorasyonda yükselen trendler arasında ilk sıralarda duvar kağıdı yer alacak. Duvar kağıdının tercih edilmesi için 10 iyi neden var : 

Duvar kağıdı  ekonomik bir seçenektir 

Boya yapmak için kullanacağınız malzemeler ve iyi bir boya almak için yapacağınız harcamayla aynı maliyete birçok farklı desen ve renkte duvar kağıdı seçeneklerine sahip olabilirsiniz. 

2. Duvar kağıdı uzun ömürlüdür
 
Yüksek kaliteli malzeme seçimi, üstün üretim tekniği ve deneyimle geliştirilmiş işçilik ile üretilen duvar kağıtları oldukça uzun ömürlüdür. Duvarlarınızı olası çatlamalar sonucunda birçok kere boyadığınızda, zamanla ortaya sarımsı bir görüntü çıkar. Duvar kağıdını yenileme süreniz ise çok daha geç olacaktır.

3. Duvar kağıdı temiz ve hijyeniktir

Boya işlemi sırasında duvarınızda görsel olarak rahatsız edici çukurlar, izler kalabilir. Duvar kağıdı kaplama sırasında ise etrafa bulaşma gibi herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşıldığı takdirde, sadece bir sünger yardımıyla bu lekeler temizlenebilir. Duvar kağıdı kaplama işleminde, etrafa kötü koku yayan malzemeler kullanılmadığı için, uygulama yaptığınız mekanı havalandırmanıza gerek kalmaz.

 4. Duvar kağıdı uygulaması kolaydır
 
Duvar kağıdı kaplama işlemi sırasında, yapıştırma ve asma tek bir işlemde yapılır. Boyama sırasında gerekli olan tekrar edilen boyama, doldurma, sıvama gibi ek işlemlere gerek yoktur. 

5. Duvar kağıdı kaplama işlemi daha kısa zaman alır
 
Duvar kağıdını seçtiğiniz zemine uyguladığınız anda kaplama ile ilgili tüm işlemler sona erer. Boya işlemi için gereken malzemenin kuruması, boyanın hazırlığı gibi işlemler olmadığı için zaman kazanırsınız. 

6. Duvar kağıdı ile mükemmel efektler yaratabilirsiniz
 
Çok çeşitli duvar kağıdı koleksiyonları arasında spatula efekti gibi mükemmel efektli birçok tasarım bulabilirsiniz. Bu efektlerle duvarınızda tam hayal ettiğiniz, ideal etkiyi yakalayabilirsiniz. 

7. Duvar kağıtları her zaman doğru renge sahiptir
 
Boyama işleminde, boya hazırlanırken, çoğu zaman ufak ton farkları olur ve bu durum genellikle seçtiğiniz renkle duvardaki arasında renk farklılıkları olmasına neden olur. Duvar kağıdı kaplamalarında ise, tam olarak seçmiş olduğunuz rengi yansıtırsınız.

8. Duvar kağıtları ayrı bir atmosfer yaratır

Mimarinin vazgeçilmez bir parçası  olan duvar kağıtları, iç dekorasyonda çeşitlilik yaratmak için kolay uygulanabilir ve ekonomik bir yoldur. Tüm mekanlar için, zengin renk kullanımı, doku seçimi, desen çeşitliliği ile her alan için uyumlu bir dekorasyon sağlar.

9. Duvar kağıtları hayata bakışınızı yansıtır

Duvar kağıdı seçiminiz, hayata bakışınızı yansıtır. Kişiliğinize uygun renkler, desenler ve dokularla yaşadığınız mekanlarda kendi stilinizi yansıtabilirsiniz. 
 
10. Duvar kağıtları mekanları kişiselleştirir 
 
Birbirinden çeşitli duvar kağıdı koleksiyonları ile mekan, mobilya ve aksesuarlarla uyumlu bir ortam yaratmanız için sayısız tasarım olanağınız var. Bu koleksiyonlar arasında size uygun, tam istediğiniz gibi bir tasarım mutlaka vardır. Duvar kağıtları ile mekanları kişiselleştirmeniz için tek limitiniz hayal gücünüz!

Rasch'ın Türkiye temsilciliği Hanna Brand Management tarafından yürütülüyor.

 


Geri Dön