Konut

Duvarlar, Rasch ile istenilen tarzda dekore ediliyor

Duvarlar Rasch duvar kağıtları ile istenilen tarzda dekore edilebiliyor

Rasch tasarım ekibinin liderliğini yürüten ünlü tasarımcı ve trend analisti Bernard Holzapfel, 2010 dekorasyon trendlerinin ana fikrini şöyle özetliyor: “Kendi stilinizi kendiniz belirleyerek,  kendi trendinizi kendiniz yaratın! Kendi trendinizi belirledikten sonra, Rasch'ın ürün gamında lüks vintagedan endüstriyel şıklığa geniş bir yelpaze sizi bekliyor. Canlı bir görüntü için parlak renklere, daha klasik bir görüntü için damask desenlere yönelebilirsiniz. Zengin emprimelerle evinizde bahar tazeliğini ve ışıltısını dört mevsim yaşatabilirsiniz.“
 
Holzapfel'e göre, Rasch duvar kağıtları ile değiştiremeyeceğiniz oda yok. Yüzeyleri eskiyen banyo ve mutfaklarınıza bile seçtiğiniz duvar kağıdını uygulayabilirsiniz. Silinme özelliğine sahip duvar kağıtları aynı zamanda nem ve suyu geçirmez, hatta ses yalıtımı sağlar. Gelişen teknoloji ile beraber yeni baskı teknikleri ile renk, desen ve dokularda sınırsız olanaklar sunan duvar kağıtları, dekorasyonda tahtını geri kazandı ve bu sene altın çağını yaşıyor. Rasch duvar kağıtlarının dekorasyonun vazgeçilmezleri arasında yerini almasında uygulama ve söküm kolaylığı, uygulanma esnasında ve sonrasında koku yaymaması, güneşe karşı dayanıklı olması gibi avantajları sıralayan Holzapfel, duvar kağıdının dekorasyonda gün geçtikçe daha da öne çıkacağını belirtiyor.
 
Rasch, baharla birlikte mekanları duvar kağıtlarıyla farklılaştırmak için oldukça fazla seçenek sunuyor. İsterseniz La Fleur Koleksiyonu ile çiçeklerle, Patricia Koleksiyonu ile stilize desenlerle duvarlarınızı farklılaştırabilir, isterseniz Trianon Koleksiyonu ile nostalji temasını mekanlarınıza taşıyabilirsiniz.
 
Trianon Koleksiyonu ile XIV.Louis'den XVI. Louis dönemine kadar tasarlanmış özel Barok tasarımlarının, Marie Antoinette dönemine ait Rokoko döneminin ve Romantik İmparatorluk döneminin desenlerini mekanlarınıza taşımanız mümkün.
 
Modern stilden vazgeçmeyenlerdenseniz ferah ve aydınlık tonlarıyla, cesur renk ve desenleriyle olduğu kadar minimalizminin yalınlığı, grafik dokularının boyutlu ve modern yüzüyle Chelsea Koleksiyonu ile duvarlarınızı süsleyebilirsiniz.
 
Renk sizin için vazgeçilmez ise baharı, boyanabilir Wallton Koleksiyonu'nun gülümseten, neşe veren renkleriyle karşılayabilir, bulunduğunuz mekanlarda renk ve desen terapisi yaratabilirsiniz.

Out of Africa Koleksiyonu ile evinizi doğaya duyduğunuz özlemle dekore edebilirsiniz. Koleksiyonda yer alan, Afrika'nın doğasını eşsiz ve değerli kılan desen ve dokuların zengin çeşitliliği sayesinde duvarlarda heyecan verici etkilerle egzotik bir hava yaratabilirsiniz.
 
Lüks vintage, büyülü country ve sadeliğin zarif dokunuşu ile öne çıkan doğallığın tutkunlarındansanız, Soft Senses Koleksiyonu‘nun alışılagelmişin dışında, yüzde yüz elyaf dokularıyla mekanlarınızı farklılaştırabilirsiniz. Soft Senses Koleksiyonu'nun ışıltılı efektleri, bronz, altın ve gümüş gibi metalik ve koyu tonlarının olağanüstü uyumuyla mekanlarda farklı bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
 
Vintage tutkunları için bir diğer Rasch klasiği olan Patricia Koleksiyonu ile Afrika stili süsleme öğeleri, mavi ve kahverengiden gelen vintage etkisiyle harmanlanmış, doğal ve etnik dokularla iç mekanlarda çizgili dokular ve ahşap etkisi yaratan çiçekli desenlerle sıcak ve keyifli ortamlar yaratabilirsiniz.
 
Masal gibi büyülü desenlerden ve kadifemsi dokulardan oluşan Fabulous Velvet Koleksiyonu'nun dekoratif ve modern çizgili desenleriyle hem görme hem dokunma duyularını harekete geçirerek, beyaz/krem, sarı/bej, hardal sarısı/toprak rengi gibi renk varyasyonları ile birlikte çilek ve orman meyveleri renkleri ve koyu ağaç yeşilleri ile duvarlarda kusursuz bir şıklık yakalayabilirsiniz.
 
Rasch'ın birbirinden özel koleksiyonlarıyla, bir odanın tümünü duvar kağıdı ile kaplayabileceğiniz gibi, sadece bir duvarı veya bir kolonu kaplayarak da odaya hareketlilik kazandırabilirsiniz. Bu kadar lokal bir uygulamayla bile evinizin dekor ortamını tamamıyla değiştirebilir ve baharla birlikte duvarlarınızı daha da temiz ve düzgün gösterebilirsiniz.
 
Rasch duvar kağıtları, içinde yaşadığınız mekanları yenilemek için bahara girerken size tazelik ve yepyeni bir ruh katacak! Doğanın samimi ve heyecanlı uyanışını içeriye taşımaya kararlı olanlar Rasch ile evlerde baharın taze kokusunu hissedecek. Size düşen sadece bahara girerken kendi stilinizi yaratıp kendi trendinizi belirlemek!