Kent Haberleri

Duyan duymayan kalmasın! Kur Korumalı Mevduat bitiyor! AK Partili isim madde madde açıkladı!

AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz 1,9 trilyon liraya yükselerek rekor seviyeye ulaşan Kur Korumalı Mevduat’ın (KKM) ne zaman biteceği ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Yılmaz, “Kur korumalı mevduat adım adım sona erecek. Bir anda değil” dedi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizlerinden, Kur Korumalı Mevduat’a (KKM), soğan fiyatlarından yeni banknotlara kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ekonomi gündemi ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizlerinden, Kur Korumalı Mevduat’a (KKM), soğan fiyatlarından yeni banknotlara kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

 

KUR KORUMALI MEVDUATA KADEMELİ SON

İşte Cevdet Yılmaz’ın konuya ilişkin açıklamaları:

“Yurttaşların Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarına ilgisinin yoğun olduğu gözlemlenirken, son veriler ışığında bankalardaki toplam mevduat 10,3 trilyon liraya çıktı. Kur Korumalı Mevduat hesaplarının büyüklüğü ise 1,9 trilyon lira olarak kayıtlara geçti. Bu yükselişte özel bankalarda faiz tavan sınırının da kaldırılması da önemli bir faktör oldu.”

İşte detaylar...

Kur Korumalı Mevduat’ın ne zaman sona ereceği merak edilirken Cevdet Yılmaz, “Enflasyonu kalıcı bir biçimde aşağı çekmek istiyoruz. Yalnızca para politikalarıyla bunu yapamazsınız. Türk Lirası tasarrufları artırma perspektifimiz bulunuyor. Kur korumalı mevduat adım adım sonlanacak. Bir anda değil. Bizim cari açığımızın ciddi bir kısmı enerji açığı ve bir senede 50 milyar yükseldi enerji faturamız. Gelecek süreçte kendi kaynaklarımızla kendi ayaklarımızın üstünde durduğumuz sürece enflasyonla mücadeleye ciddi bir katkımız olacak. Seçimden sonra önümüze beş senelik perspektif açılacak. Belirsizlik azalacak. Bu nedenle, bu ortamda büyüme ve yatırımlarımızı çok daha hızlı bir şekilde uygulayacağız” dedi.

 

500 LİRALIK BANKNOT BASILACAK MI?

Haber Global’deki bir programa katılan Yılmaz, Merkez Bankası'nın bağımsız bir kurum olduğunu vurgulayarak "500 TL'lik yeni banknot basılacak mı?" sorusunu cevapladı. “Merkez Bankası bağımsız bir kurum. Araç bağımsızlığı var. Hedefi seçilmiş hükümetler ortaya koyar. Amaç bağımsızlığı olmaz. Perspektifi hükümetler belirler. Tabii ki kendi görev alanında son sözü söyleme hakkı bulunuyor. Bağımsızlıktan kasıt fonksiyonel bağımsızlıktır” şeklinde ifade eden Yılmaz, “Böyle bir gündem duymadım. İhtiyaç olduğunu da sanmıyorum. Benim bildiğim böyle bir şey gündemde yok. Ancak dijital para var. Türkiye kendi dijital parasını ortaya çıkaracak” şeklinde konuştu.

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Emekli ve işçinin temmuz zammı maaş oranında yeni hesaplama! Tek tek hesaplandı!