Düzce Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı!
Düzce'de büyük problem haline gelen Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni sanayi alanına yönelik toplantı gerçekleştirecek.
Düzce Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı. Düzce Belediyesi'nde yer alan habere göre; Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü yönetimindeki Düzce Belediyesi, eski sanayi sitesinin taşınması ve kentsel dönüşümle beraber mevcut yerinin cazibe merkezi haline döndürülmesi için çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor.
Geçtiğimiz sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Düzce Belediyesi arasında imzalanan protokol ile beraber projelendirme çalışmaları sonrasında Beslanbey Mahallesi’ne yapılması hedeflenen Modern Sanayi Sitesinin 266 dükkan inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 4 Ekim tarihinde ihale yapılmıştı.
GELECEĞİN DÜZCESİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİLECEK
Eski sanayi çarşısının taşınma süreci ilgili açıklama yapan Başkan Özlü; “Şehrimiz değişim ve dönüşüm yaşamaya devam ediyor. Uzun yıllardır çözülemeyen bir sorunu daha çözüyoruz. Eski Sanayi Sitesini bölgeden taşıyarak, mevcut alanı Kentsel Dönüşüm ile birlikte modernize ederek geleceğin cazibe merkezi haline getireceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız. 24 Kasım 2021 (Çarşamba) günü düzenleyeceğimiz lansman ile projemezin detaylarını paylaşacağız” dedi.
ESNAFLAR DAHA MODERN BİR SANAYİ SİTESİNDE HİZMET VERECEK
Lansmanın, Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde saat 14.30’da gerçekleşeceğini anımsatan Başkan Özlü, “Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, Uzlaşma Ofisimizi bu yılın Haziran ayında faaliyete geçirmiştik. Burada 482 hak sahibi ve 262 dükkânın mülk sahibi ile uzmanlardan oluşana ekip arasında görüşmeler sürüyor. İl merkezinde kötü ve çirkin görüntüyü ortadan kaldırırken, burada bulunan esnaflarımızın da daha modern bir sanayi sitesinde hizmet vermelerini sağlayacağız. Tüm paydaşlarımızı yarın proje lansman programımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!