04 / 05 / 2024

Düzce İTO fabrikası yılda 25 milyon dolar ihracat yapıyor

Düzce İTO fabrikası yılda 25 milyon dolar ihracat yapıyor

Düzce İTO fabrikasının dünyanın 95 ülkesine yılda 25 milyon dolar ihracat yapan bir konuma geldiği açıklandı

 



2001'de Düzce'deki İTO fabrikasını, 2005'te de İTO Kilit markasını satın alarak Türkiye'deki faaliyetlerini yoğunlaştıran Ingersoll Rand, İngiltere'deki iki, İtalya'daki bir fabrikasının üretimini Türkiye'ye kaydırdı. Düzce fabrikasını da EMEA bölgesinin en büyük üretim ve lojistik üssü yaptı. Ingersoll Rand Türkiye Fabrika Müdürü Çağatay Güler, Düzce İTO fabrikasının dünyanın 95 ülkesine yılda 25 milyon dolar ihracat yapan bir konuma geldiğini açıkladı.

GÜVENLİK teknolojileri, konutsal çözümler, iklimlendirme ve endüstriyel teknolojiler hizmeti sunan Ingersoll Rand, 2001 yılında Düzce'deki İTO fabrikasını satın almasının ardından,  2005'te İTO Kilit markasını bünyesine katarak Türkiye'ye yöneldi. 2005'ten beri 2'si İngiltere'de 1'i İtalya'da olmak üzere üç fabrikadaki üretimlerinin tamamını Düzce'ye kaydırdıklarını belirten Ingersoll Rand Türkiye Fabrika Müdürü Çağatay Güler, "Düzce'deki İTO fabrikasının EMEA bölgesinin en büyük üretim ve lojistik üssü olmasıyla birlikte dünyanın 95 ülkesine yılda 25 milyon dolar ihracat yapan bir konuma geldik" dedi.

Pazara canlılık geldi
Düzce fabrikalarında yüzde 20'si kadın olmak üzere 409 çalışanları olduğunu belirten Çağatay Güler, İngiltere'nin, İtalya'nın ve İspanya'nın güvenlik teknolojilerinde en çok kullandıkları kilitlerin bu fabrikada üretildiğine dikkat çekti. Üretimlerinin yaklaşık yüzde 50'sini ihraç edip yüzde 50'sini ise iç piyasa sunduklarını anlatan Güler, "Yaptığımız ihracatın yanı sıra gelişen bir pazar olarak türkiye Ingersoll Rand için büyük önem taşıyor. Yeni ürün lansmanları, Batı Avrupa ve Amerika pazarlarında lider konumdaki markaların Türkiye piyasasına sürülmesi, pazara canlılık getirdi" diye konuştu.

Daha da büyüyecek
Çağatay Güler, Düzce fabrikasının Ingersoll Rand Güvenlik Teknolojileri'nin Avrupa'daki en büyük üretim üssü olduğunu da belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu üretim üssü daha da büyüyecek. Ingersoll Rand Düzce fabrikasını satın aldıktan sonra ihracatımız 1 milyon dolardan 25 milyon dolara çıktı ve toplam 95 ülkeye ulaştık. Düzce fabrikamızda İtalya'nın en çok satan hidrolikleri, İspanya'nın ve Venezuela'nın en çok satan kilitleri, İngiltere'nin en çok satan kilit ve hidroliklerini, EN normlarına göre üretmeye başladık. 300 kişi olan çalışan sayımız 500'e ulaştı. Fabrika katma değeri toplam 15 milyon dolardan 100 milyon dolara çıktı."

2013'te yüzde 300 büyüme
Ingersoll Rand Türkiye Satış Müdürü Hakan Okur ise, İTO Kilit'in 2009'da 2008'e göre yüzde 5 büyüdüğünü anlatırken, 2010 yılında ise yüzde 28 büyüme öngördüklerini belirtti. Türkiye'de kilit pazarının yaklaşık 300 milyon dolar civarında bir büyüklüğe sahip olduğunu anlatan Hakan Okur, şu anda İTO'nun yüzde 20'lik pazar payıyla pazarda ikinci olduğunu söyledi. Yakın gelecekte Türkiye'de kilit pazarının büyüklüğünün 450-500 milyon dolara yükselmesini beklediklerini anlatan Hakan Okur, "Biz 2008'de büyüme trendini yakaladık. 2013'te yüzde 300'lük büyüme hedefliyoruz" dedi.

Neler üretiyor (adet)

İç Oda Kilitleri: 2 milyon
Barelli Kilitler: 1.5 milyon
Bareller: 1 milyon
Asma Kilitler: 125 bin
Tırajlı Kilitler: 1 milyon
Kapı Hidrolikleri: 425 bin
Panik Çıkış Kilidi: 450 bin
Diğerleri: 20 bin

Yeni fabrika konusunda eli sıkıyız

INGERSOLL Rand'ın yeni fabrika açma konusunda eli sıkı olduğunu anlatan Çağatay Güler, "Ancak, 2011'de Düzce'ye 10 milyon dolarlık yatırım planımız var. Onu yaparsak 2011'de fabrika yüzde 50 büyüyecek" dedi.

Türkiye kilitte henüz elektroniğe geçemedi

INGERSOLL Rand Türkiye Satış Müdürü Hakan Okur, Türkiye'nin kilit konusunda Avrupa ve ABD gibi elektronik sistemlere geçemediğini, mekanik kilitlerin daha fazla talep gördüğünü belirtti. Hakan Okur, "Ancak parmak izinin de kendine göre sorunları var. Parmak iziniz zamanla aynı kalmayabilir. Bizim biometrik sistemimiz ise el geometrisini okuyor. İsterseniz kilo alın isterseniz yüzük takın biometrik kilit sisteminde sorun yaşamazsınız" diye konuştu. Okur, kilit sistemlerindeki gelişen teknolojilerin çok çabuk benimsendiğine de dikkat çekerek, "Batı Avrupa'dan başlayarak Avrupa'da 5-10 yıl içinde kimsenin anahtar taşımayacağını düşünüyoruz. Türkiye için kesin bir tahminde bulunmak zor ancak Türkiye'de de bir yenilik pazara girdiği zaman çok çabuk yayılabiliyor" dedi.
Hürriyet/Yeliz Öz


Geri Dön