29 / 04 / 2024

Düzce'de eğitim bu yıl da prefabrike okullarda başladı!

Düzce'de eğitim bu yıl da prefabrike okullarda başladı!

Düzce 'de 1999 yılında meydana gelen büyük  depremin ardından yapılan prefabrik okullar, bu yıl da öğrencilere hizmet  verecek. Eklentilerle birlikte halen 18 prefabrike okul eğitime hizmet veriyor...



Düzce 'de 1999 yılında meydana gelen büyük  depremin ardından yapılan prefabrik okullar, bu yıl da öğrencilere hizmet  verecek. Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, konuyla ilgili  yaptığı açıklamada,  Düzce 'de eklentilerle birlikte 18 prefabrike okulun  bulunduğunu hatırlatarak, bunlardan bir kısmının prefabrik, bir kısmının ise  çelik konstrüksiyondan yapılma olduğunu belirtti.

çelik konstrüksiyondan yapılan binaların, depreme beton binalara göre  daha dayanıklı olduğunu vurgulayan Sezer, 'Bu binalarda elastikiyet kabiliyeti  var. Ama bu binaların betondan yapılan binalar gibi sağlıklı olma şansı yok.  Maalesef kullanışlılık ve soğuk olması açısından öğrencilerimize sıkıntı  yaratıyor' dedi.

'Prefabrik binaların varlığından eğitimciler olarak en başta biz  muzdaribiz' diyen Sezer, kendilerinin öğrencilerin sağlıklı ve kalıcı binalarda  eğitim görmelerini istediklerini, ancak bütçede sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet çubukçu 'nun (Nimet Baş)   Düzce 'ye  geldiğinde bu konuda birtakım girişimlerinin olduğunu ifade eden Sezer,  'Bakanımızın süresi dolunca, biz de durumu milletvekillerimiz aracılığıyla yeni  Bakanımız Ömer Dinçer 'e ilettik. İnşallah o noktada maksadı hasıl ederiz' diye  konuştu.
AA


Geri Dön