Genel

DYO, Ar-Ge Merkezi Belgesi ’ni aldı!

Yarım asrı aşan tarihiyle Türkiye ’nin ilk boya fabrikası olan DYO, ar-ge konusunda da rakiplerini geride bırakan bir performans sergileyerek sektörünün ilk ve tek Ar-Ge Merkezi Belgesi ’ni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın elinden aldı...

İlk nanoteknolojili boya, ilk renk yapma sistemi, ilk teflonlu boya, ilk kalite güvence belgesi gibi pek çok yeniliği sektöre kazandıran DYO, çetin rekabet ortamında ayakta kalabilmek için ar-ge 'ye yatırım yapmayı tercih etti. DYO, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Ar-Ge Merkezi Unvanı ve Belgesi 'ni ise gerekli niteliklere sahip olan ve 50 'nin üzerinde çalışan istihdam eden Ar-Ge birimine sahip olduğu için almaya hak kazandı. DYO 'nun 2009 yılında almaya hak kazandığı Ar-Ge Merkezi Belgesi 'ni, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, İstanbul 'da düzenlenen törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın elinden aldı.

Boya sektörüne pek çok yeniliği kazandıran DYO 'nun İzmir çiğli 'deki tesislerinde faaliyet gösteren ar-ge merkezi, sektörde ilk ve tek olma özelliğini korurken en son teknoloji ile donatılan merkezde konusunda deneyimli bir ekip görev yapıyor.   Türk şirketlerinin ar-ge yatırımlarını teşvik etmek amacıyla verilen Ar-Ge Merkezi Unvanı ve Belgesi 'ni alan DYO, ar-ge 'ye uzun yıllardır ciddi yatırımlar yapıyor. Firma, Gebze ve İzmir çiğli üretim tesislerindeki ar-ge kadrolarının yürüttüğü çalışmaların ve bu yatırımlarının karşılığını ise pazara sunduğu inovatif ürünlerle alıyor.

Milliyet Emlak