03 / 05 / 2024

Dyo, ressamların vazgeçemediği ürünü yeniden pazara sundu!

Dyo, ressamların vazgeçemediği ürünü yeniden pazara sundu!

Ressamların 'ilham veriyor' dediği Dyo Saf Terebentin, artık yeniden raflarda olacak. 1 litrelik ambalajlarda sunulan Dyo Saf Terebentin 'e, Dyo bayilerinden ve yapı marketlerden ulaşılabilecek



Dyo, üretimine bir süreliğine ara verdiği saf terebentin üretimine ressamlardan gelen yoğun istek üzerine yeniden başladı. Doğal kokusunun yanında kullanımdaki kolaylığı ile ressamların vazgeçemediği ve “ilham veriyor ” dediği Dyo Saf Terebentin, artık yeniden raflarda olacak. 1 litrelik ambalajlarda sunulan Dyo Saf Terebentin 'e, Dyo bayilerinden ve yapı marketlerden ulaşılabilecek.
 
1967 yılından bu yana düzenlenen Dyo Resim Yarışması ile resim sanatının gelişmesine büyük katkılarda bulunan ve pek çok başarılı sanatçıya ödül veren Dyo, ressamların gözdesi Dyo Saf Terebentin ürününü gelen yoğun istek ve talep üzerine yeniden satışa sunmaya karar verdi. Resim sanatına gönül verenleri her koşulda destekleyen Dyo 'nun bu ürünü, doğal çam reçinesinden elde ediliyor. Sentetik esaslı tüm boya, vernik ve astarların inceltilmesinde kullanılan, saf ve doğal bir inceltici olma özelliğiyle bu alanda benzersiz bir ürün.
 
Yağlı resim boyalarının inceltilmesi için son derece uygun olan Dyo Saf Terebentin, boya ile karıştırıldığında kazandığı kıvam ile boyada istenilen akıcılık ve şeffaflığı sağlıyor. Doğal kokusu ile dikkati çeken ürün, fırçayla sürülmeyi de kolaylaştırıyor. Ayrıca boyanın kurumasını çabuklaştırması ve fırçalara zarar vermeden kolayca temizlenmesi, Dyo Saf Terebentin 'in sanatçılar tarafından neden bu kadar çok istendiğini de açıklıyor.
 
Dyo Saf Terebentin, resmin yanı sıra temizlik işlerinde yağ, kir ve taze boya lekelerinin temizlenmesinde; pirinç, gümüş ve nikelaj gibi parlak yüzeylerin parlatılmasında da kullanılıyor.
 
Dyo Boya Fabrikaları Genel Müdürü Serdar Oran, ressamların ısrarlı talebi sonucu Dyo Saf Terebentin 'i yeniden üretmek üzere harekete geçtiklerini ve sanatın desteklenmesi adına pazara sunduklarını belirtti. Oran ayrıca, ressamlar ile yaptıkları görüşmede, sanatçıların özellikle ürünün doğal kokusunun, resim yapma zevkini artırdığını ve kendilerine ilham verdiğini söylediklerini açıkladı.


Geri Dön