Kent Haberleri

e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte sorgulama ekranı...

Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) yasasına ilişkin detaylar netleşmeye devam ederken vatandaşlar e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) yasasına ilişkin detaylar merak ediliyor.

 

Uzun zamandır gündemdeki yerini koruyan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde detaylar belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaların ardından EYT detayları netlik kazandı. EYT düzenlemesinden faydalanacak vatandaşlar "e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? " sorusununa yanıt arıyor. İşte EYT'ye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

e-DEVLET EMEKLİLİK BAŞVURUSU NEREDEN NASIL YAPILIR?

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, SGK tarafından yayımlanan videoda emeklilik başvurusu adımları şu şekilde anlatıldı:

-Bu kapsamda; e-Devlet sistemine giriş yapılmasının ardından arama kısmına ‘aylık’, ‘emekli’, ‘gelir’ kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklanacaksınız.

-Ardından gelen ekranda ‘yeni başvuru’ sekmesi tıklanacak.

-Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı’ seçeneğine tıklanacak.

-SSK kapsamında aylık talepe edecekler ‘4A SSK’, Bağkur kapsamında ise ‘4B Bağkur’ seçilecek.

-Maaş ödemesinin yapılacağı banka onaylanarak açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak.

-Diğer tüm iletişim bilgileri de tamamlanacak.

-‘Aylık alıyor mu?’ sorusunda da evet veya hayır cevabı mutlaka işaretlenmeli.

-Sonraki ‘ileri’ butonuna basılacak ve ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

 

EYT BAŞVURULARI BAŞLADI MI? 

EYT'ye yönelik yasal düzenlemenin yakında Meclis'e sunulması bekleniyor. Yasanın Meclis'ten geçmesi ve yürürlüğe girmesi ise Ocak ayı ortasını bulması tahmin ediliyor. Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra ise EYT kapsamında emeklilik başvuruları alınmaya başlanacak.

EYT NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM - PRİM GÜN SAYISI HESAP

4A, 4B veya 4C sigorta koluna bağlı olarak çalışanların emeklilik hesaplamaları da değişiklik gösterir. Yani SSK'lı olarak çalışan bir işçi ile Bağkur üzerinden prim ödemesi gerçekleştirenlerin emeklilik süreleri aynı değildir. Yaş ve prim sayısı emeklilikteki iki önemli etkendir. Öte yandan kadın ve erkeklerin emeklilik hesaplaması da farklılık gösterir. Erkeklerde askerlik, kadınlarda doğum için iki sene prim olarak ödenebilir. Emekliğe etki eden bu kadar yok faktör varken emeklilik hesaplamasını doğru yapabilmenin ilk yolu SGK'nın internet ortamında verdiği hizmetten yararlanmaktır.

Ne zaman emekli olurum sorgulamasını yapmadan önce hizmet dökümünüzü görüntülemeniz sizlere yardımcı olacaktır. Çünkü hizmet dökümünüzü görüntüleyerek kaç sene prim ödediğinizi görüntüleyebilirsiniz. e-Devlet'ten hizmet dökümü sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu, https://www.turkiye.gov.tr/4b-hizmet-bilgisi bağlantı linklerini kullanabilirsiniz.

Emekli maaşlarında haciz şoku! Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Sakın bunları yapmayın! Hemen kontrol edin!

Dolar 28 gün içinde tam olarak bu kadar olacak! Bu rakamı görenler aklını kaçıracak! 1 doları bile olan koşup baksın! 

EYT'de detaylar bir bir belli oldu! Kimin maaşı ne kadar olacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın!