27 / 04 / 2024

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?



Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Gayrimenkul alım-satım sürecinde önemli bir yeri olan parsel sorgulama, arsa veya konut almadan önce mutlaka yapılması gerekli olan bir işlem olarak belirtiliyor. Söz konusu bu sorgulama ile satın alınacak olan gayrimenkulün tam olarak nerede yer aldığı, o gayrimenkulün büyüklüğü ve sınırları gibi önemli bilgilere ulaşılabiliyor. Paylaşılan detaylara göre E-devlet tapu parsel sorgulama ve TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) üzerinden bu işlem kolaylıkla yapılabiliyor.

E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Ada parsel sorgulama, yeni bir emlak alım ya da satım işlemleri esnasında karşılaşılabilecek olan riskleri en aza indirir ve söz konusu işlemlerin güven içinde tamamlanmasını sağlar. E-devlet ve TAKBİS gibi bazı platformlar söz konusu bu sorgulama işlemlerinin çok kolay ve çok daha hızlı bir biçimde yapılmasını sağlar. Yapılacak olan emlak alım-satım işlemlerinde doğru ve güvenilir bilgiye erişim, hem satıcıların hem de alıcıların hakkını korur.

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

PARSEL SORGULAMA İŞLEMİ NEDİR?


Parsel sorgulama işlemi bir emlakın tapu kayıtlarındaki yerini ve özelliklerini detaylı olarak öğrenmek için gerçekleştirilen bir araştırmadır. Ada ve parsel numarası ile gerçekleştirilen bu sorgulamalar, satın alınacak olan emlakın konumunu harita üzerinde gösterir ve alıcıların veya  satıcıların işlemlerini daha güvenli bir biçimde yapmalarına da imkan sağlar.

Pek çok kişi tarafından merak edilen ada parsel sorgulama işlemleri, e-devlet sistemi üzerinden  ya da TAKBİS aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Bu platformlar, söz konusu emlakın ada ve parsel numaralarına göre detaylı bir bilgi sunuyor ve gayrimenkulün konumu ile ilgili olarak da milimetrik hassasiyetle detaylı bilgiler veriyor. Böylece alım-satım işlemleri esnasında karşılaşılabilecek yanlışlıkların da önüne geçilmiş oluyor.


E-DEVLET ÜZERİNDEN ADA PARSEL SORGULAMA 2024

Pek çok konuda başvurduğumuz E-devlet sistemi, vatandaşlara gayrimenkul sorgulama işlemleri ile ilgili de bazı kolaylıklar sunuyor. E-devlet sistemine giriş yaparak, "Tapu ve Kadastro Bilgileri Sorgulama" kısmından ada parsel sorgulaması yapılabilir. Bu işlemi yapabilmek için e-devlet şifresi gerekli.


E-Devlet tapu parsel sorgulama ekranı 2024 için tıklayınız

 

Emeklilere son dakika müjdesi: O banka açıkladı bunu yapan emekliye 15 bin TL şartsız nakit promosyon! 

'Uyanın ve işinize bakın' diyen İslam Memiş doların önümüzdeki ay ne kadar olacağını açıkladı! Hemen bakın!

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!


Geri Dön