Genel

E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu işlemleri özellikle gayrimenkul alım ve satımlarda kişilerin gerçekleştirmek zorunda oldukları işlemleri kapsar. Peki tapu işlemleri için tapu dairesine gitmeden de bu işlemler gerçekleştirilebilir mi?Teknolojinin gelişmesi ile birlikte randevular da online ortama taşındı

Tapu dairesine gitmeden önce kişilerin randevu almaları gerekmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte randevular da online ortama taşındı. Peki nasıl?  E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır? İşte merak edilen soruların yanıtları…

TAPU KAÇ GÜN SONRAYA RANDEVU VERİYOR?

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri tapu devir işlemleri ile resmiyete dökülüyor. Bu devir işlemleri randevu sistemi ile çoğunlukla bir gün içinde tamamlanıyor. Tapu işlemleri için randevudan 15 dakika önce tapu dairesinde olmanız gerekmektedir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN TAPU RANDEVUSU NASIL ALINIR?

E-Randevu sistemi ile tapu randevu alması artık daha pratik hale geldi. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün web sitesi www.tkgm.gov.tr adresine girilir. Bu adres üzerinde bulunan e-randevu sekmesine göz atabilirsiniz. Ancak bu işlemi ilk defa yapacaksanız yani eğer ilk defa tapudan randevu alma işlemini gerçekleştirecekseniz, www.tkgm.gov.tr üzerinden “Randevu Al” butonuna tıklayabilirsiniz.

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım ya da şufa hakkına sahip olduğunun bilinmelidir.

BİR KİŞİ HİSSESİNİ SATMAK İSTEMEZSE NE OLUR?

Hissesini satmak istemeyen vatandaşlar, yani hissedarlar satış iptali davası açma haklarına ellerinde saklı tutarlar. Anlaşmanın sağlanmaması gibi bir durumda hissedarların biri taşınmaz malın satılması için 'İzale-i Şuyu' davası açabilir. Bu durumda mahkeme, tüm hissedarları bu durumdan haberdar eder ve bilirkişilerin fiyat belirlemesi ile satış işlemi icra yolu ile gerçekleştirebiliyor.

TAPU DURUMU NASIL SORGULANIR?

Kişilerin var olan e-Devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine girmeleri gerekmektedir. Daha sonra ise arama bölümüne tapu yazdığınızda sayfa sizi doğrudan tapu sorgulama kısmına yönlendirecektir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine girildiği zaman kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgilere ulaşabilirsiniz.

TAPUDA MİRAS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu kadastro Genel Müdürlüğünün bir web uygulaması vardır. Bu web tapu uygulaması ile tapu müdürlüklerine gitmeden de internet üzerinden üzerinize kayıtlı, miras kalan taşınmazları sorgulayıp kolaylıkla bilgi edinebilirsiniz. Bunun için öncelikle tapu kadastro genel müdürlüğüne ait olan https://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresine girerek weptapu uygulamasını kullanabilirsiniz.

Yeni emekli oldum ne zaman maaş alırım? Emekli olmak için kaç günüm kaldı?

TOKİ çekiliş ne zaman 2022? TOKİ kura hangi iller açıklandı?

Kiracıyı evden çıkartmak için ne yapmak lazım?